salat af røde ris og bladselleri m. sojadressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
salat m sunde røde ris
Man har i årtusinder spist røde ris i Østen, og de er altid blevet anset for sunde.
Røde ris er ikke “født” røde. Den røde farve skyldes en gærsvamp, Monascus purpureus, som gror på risen. Når man køber risen, er svampen væk, men den har efterladt nogle sundhedsmæssigt aktive stoffer, de såkaldte statiner.
Nu har ny forskning bekræftet, at røde ris indeholder statiner, der er kolesterolsænkende. Der er altså al mulig grund til at få de røde ris på menuen.
salat af røde ris og bladselleri m. sojadressing
125 g røde ris (kan erstattes f brune ris)
2-3 stilke bladselleri
50 g saltede cashewnødder
dressing:
4 spsk olivenolie
ca. 2 spsk tamari (soja)
ca. 2 spsk citronsaft
2 fed presset hvidløg
1 spsk reven ingefær
Kog risene i dobbelt mængde vand tilsat et lille drys salt 20-25 minutter.
Afkøl risen.
Snit bladsellerien og del cashewnødderne. Bland begge dele i risen.
Rør dressingen sammen og smag godt til med tamari, peber og sukker.
Hæld dressingen over salaten og vend rundt.