Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

14

december 2019

14

KOMMENTARER

rødkålssalat med portvinsfigner, hasselnødder og juledressing

Skrevet af , Posted in festmad, julemad, salater

.

den ultimative jule-rødkål – uden snitning!

Hvis du er til portvinsmarinerede figner men hader at snitte rødkål, er løsningen her.

Denne rødkålssalat er stegt på panden og smager vidunderligt af jul.

.

mandariner og hasselnødder fuldender salaten

For de fleste er rødkålssalaten til jul lige så hellig som alle de andre traditionelle retter.

Men ærlig talt: er det ikke rart med lidt variation engang imellem?  I denne salat er rødkålen skåret i både og stegt på panden. Den indeholder masser af jule-smagsnuancer – og så kan den nydes enten varm eller kold.

Har du stegt kålen i forvejen, kan du pensle den med dressingen og varme den op i en 200 grader varm ovn 8-10 minutter.

pandestegt rødkålssalat med portvinsfigner, hasselnødder og krydret juledressing

(4 personer)

6-8 figner

1 dl portvin, solbærsaft, hyldeblomstsaft eller lign.

50 g hasselnødder

1 rødkålshoved, evt. rød spidskål, knap 1 kg

kokosolie eller olivenolie til stegning

3-4 clementiner eller mandariner

mynte eller bredbladet persille

dressing:

5 spsk hasselnødde- eller olivenolie

2-3 spsk god balsamico

portvinen fra udblødningen

1 tsk stødt kanel

1 tsk stødt allehånde

salt, friskkværnet peber, ahornsirup eller rørsukker

.

Skær fignerne i små stykker og læg dem i blød i portvin eller frugtsaft 6-8 timer, gerne til næste dag. Afdryp fignerne og brug vinen eller saften til dressingen.

Hak nødderne groft og rist dem gyldne på en pande med lidt olie. Sæt dem til side.

Skær rødkålen i både. De skal ikke være mere end ca. 2,5 cm brede. Sørg for at få et stykke af stokken med, så bladene hænger sammen under stegningen.

Steg kålbådene i olie på panden, 5-6 minutter på hver side.

Del citrusfrugterne i både. Fjern evt. hinderne.

Rør dressingen sammen og smag godt til med krydderierne, salt, peber og sødemiddel.

Arrangér kålstykkerne på et fad og drys med figner, citrusbåde og nødder.

Dryp dressingen på salaten og drys med den valgte krydderurt.

Salaten kan spises varm eller kold.

.

 

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

14 Kommentarer

  1. dorit
  2. Dorte
  3. Anna Karlsson
    • Lotte Obbekjer
      • Lotte Obbekjer
          • Lotte Obbekjer
  4. Madelin

Skriv et svar til Kirsten Skaarup Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.