spicy rødbedesuppe med kokosmælk
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
rødderne rødmer af stolthed …
… fordi de er så lækre og sunde
For et par uger siden præsenterede jeg en såkaldt detox-suppe med ramsløg og broccoli. Her er endnu en suppe, der hører til den kategori, der betyder optimal næring til kroppen og stor velsmag. Jo flere grøntsager, vi spiser, desto bedre kan vi afgifte kroppen.
Rødbedesuppen giver et ordentligt skud energi. Suppen består ikke blot af de sunde rødbeder og den milde kokosmælk. Der er også flere forskellige vitaminer og mineraler i frøene og kernerne til drysset på toppen.
Rødbeder er en af højdespringerne blandt rødderne, fordi de indeholder så mange værdifulde stoffer. De har bl.a. et højt indhold af K-vitaminer og B-vitaminer, især folat, som er vigtigt for blod og celledeling.
Du får også godt med kalium, der er essentielt for muskler og nerver. Rødbeder er desuden kalorielette og fiberrige, og så har de et godt indhold af letoptageligt jern. Jern er en vigtig del af blodets røde farvestof, hæmoglobin, der er ansvarligt for, at ilten transporteres rundt i kroppen.
Når jeg udarbejder opskrifter, lægger jeg vægt på, at så mange næringsstoffer som muligt er repræsenteret i retten. I denne suppe bidrager yderligere hvidløg, ingefær og tranebær med masser af gode stoffer. Hvidløg og ingefær er bl.a. betændelseshæmmende og kolesterolsænkende. Tranebær er fulde af C-vitminer og dermed en stærk antioxidant. Og således håber jeg, at den smukke symfoni af næringsstoffer vil glæde både smagsløgene og resten af kroppen.
spicy rødbedesuppe med kokosmælk
50 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk kokosolie eller anden olie
400 g rødbeder
50 g røde linser
50 g tørrede tranebær
6-8 dl grøntsagsbouillon
4-6 kardemommefrø
1 spsk spidskommenfrø
1-2 dl kokosmælk
frisk reven ingefær efter smag
citronsaft
frisk koriander
drys:
1 fed hvidløg
1 spsk kokosolie eller anden olie
4 spsk sesamfrø
4 spsk solsikkekerner
4 spsk græskarkerner
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er let gyldne.
Skræl rødbederne og skær dem i små terninger. Kom dem i gryden sammen med linser, tranebær og bouillon.
Tag kardemommefrøene ud af kapslerne og knus dem i en morter. Kom dem i suppen sammen med spidskommen og et lille drys salt.
Læg låg på gryden og lad suppen simre 20 minutter. Sluk for varmen og lad suppen afkøle en halv times tid.
Purér suppen i blenderen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt ca. 1 dl kokosmælk og smag til med salt, peber, citronsaft og måske et nip sukker. Du kan også tilsætte reven ingefær efter smag og behag.
Smag ca. 1/2 dl kokosmælk til med reven ingefær og lidt salt.
Lav drysset: pres hvidløget og svits det lidt i olien. Tilsæt frø og kerner og rist dem, til de er gyldne. Tilsæt et drys salt.
Varm suppen op til lige under kogepunktet før serveringen. Servér suppen portionsvis. Sæt en spsk ingefærfløde på hver portion og drys med de ristede frø og kerner samt frisk koriander.
Spis fx ristet valnødderugbrød til suppen.
Uhmmmm den skal til samlingen der skal prøves, elsker supper.
Knus Wanda
godt at høre Wanda. Velbekomme og Kh fra Kirsten
Hej Kirsten
Det er simpelthen den bedste rødbedesuppe jeg nogenside har smagt!!! Super lækker og cremet og med spændende eksotiske toner! Den er med det samme røget ind på familiens favorit-liste og selv hos mine 2 børn på 18 år, der ellers godt kan synes at rødbeder smager lidt for meget af “jord” kom der mange rosende ord! Jeg puttede kokosmælken i, sammen med boullionen (da jeg glemte at den første skulle i senere 🙂 og det fungerede fint. Tak for nogle virkelig inspirernede opskrifter
Kære Lea, Du har sandelig været hurtig til at lave suppen, og hvor er det superdejligt, at du udnævner den til den bedste rødbedesuppe. Og ikke mindre dejligt at de store “børn” kan lide den også. Det er virkelig opløftende for mig at få sådan en melding, for jeg tror jo på, at alle mennesker vil elske grøntsager, hvis de ved, hvor dejligt de smager.
Tusindtak for din søde hilsen – og
Kærlige hilsener fra
Kirsten
Jeg håber, du bliver glad for retten, Deborah. Også god Himmelfartsdag til dig. Jeg holder den i München, hvor jeg er i gang med at guffe mig igennem bjerge af asparges!
Kh Kirsten
Vild lækker suppe, tusinde tak for den opskrift.
Kh Anette
Tak for den gode melding, Anette. Det glæder mig rigtig meget.
Kh
Kirsten
Så fik jeg lavet suppen i går.
Alle var rigtig glade for den, den smagte af rødbeder og krydderier
Den var også god til at mætte.
Ikke sidste gang jeg vil lade mig inspireret efter denne suppe.
Tak Kirsten 🙂
Tak for din tilbagemelding, Wanda. Det er altid dejligt at høre, når du kan lide opskrifterne – og også at de fungerer – selv om jeg ved, at du altid laver dit eget twist.
Kh Kirsten
ha ha Ja det er jo det jeg gør.
Også denne gang – men super god var den nu.
Skønt!
Velkommen
Abonnér på bloggen via email
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny udgave af “Powerfood revolutionen”
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy