rødbedesalat fra Estland
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
rødbedesalat fra Estland
___________________________________________________________________________________________________________________________________________________
250 g små nye rødbeder
3/4 dl eddike (æble- eller riseddike)
ca. 2 spsk råsukker
4 spsk olivenolie
blade og stængler fra små nye rødbeder
grønne salatblade, fx iceberg og/eller romaine
100 g fast gedeost eller vegansk ost
dild
Skræl rødbederne og skær dem i papirtynde skiver. Brug evt. en mandolin.
Bring eddiken i kog sammen med sukkeret. Lad sukkeret blive opløst og læg rødbedeskiverne i lagen. Sluk for varmen og lad rødbederne afkøle. Vend rundt i dem og lad dem evt. stå til næste dag.
Tag rødbederne op af lagen og tilsæt olien. Smag dressingen til med salt og peber og evt. mere sukker.
Skær rødbedestænglerne i tynde skiver og riv rødbedebladene og den grønne salat i små stykker. Bland de tre ting.
Arrangér salaten på et fad med de marinerede rødbeder på toppen.
Skær osten i små strimler og drys dem på sammen med klippet dild. Hæld dressingen over.
vegetarret, vegetaropskrift, veganerret, veganeropskrift, kødfri opskrift