Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

13

april 2015

4

KOMMENTARER

ramsløgsuppe med cashewcreme

Skrevet af , Posted in supper

. 1.

mere detox – ramsløg til kartoflerne

kartoffellasagne-2

Her i foråret har kartoflerne mistet en masse saft og kraft, ikke mindst C-vitamin. Men så er det dejligt, at ramsløgene kommer lige nu og kan give kunstigt åndedræt til de gamle knolde.

Tynde skiver af kartofler lægges sammen med en pesto af ramsløg med masser af “rigtige” hvidløg. Det er et dejligt skud at naturens egne vitaminer.

Se opskriften her.

..

detox-suppe – afgift dine celler

ramsløgsuppe-m-gedeost.1

forårsrengøring i cellerne

Når forårssolen skinner, skal der gøres rent, både ude og inde. Den vintertrætte krop og dens cirka 70 billioner – 70 billioner!!! – celler trænger også til et boost efter en lang vinter. Dette ufattelige antal celler arbejder efter nøje planlægning fra vores gener og det brændstof i form af mad, som vi byder vores krop.  Vi tager det ofte som en selvfølge at kroppen fungerer, indtil vi bliver syge, fordi cellerne af forskellige årsager bliver “forvirrede” eller løber løbsk. Ofte på grund af forkert ernæring og for lidt motion.

Den nyeste forskning i epigenetik viser, at det vi spiser, har en langt større indvirkning på vores helbred, end vi hidtil har troet. Grønne grøntsager – ikke mindst broccoli og vilde urter – ligger på Top 10 blandt den såkaldte powerfood, dvs mad, der giver næring til vores 70 billioner celler og dermed er med til at sikre et godt helbred.

Der er både broccoli og vilde planter i denne suppe – og flere andre powerfood. Suppen er ren medicin!

 .

ramsløgsuppe med cashewcreme

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

2 spsk kokosolie eller anden olie

50 g grønne linser

ca. 6 dl grøntsagsbouillon

100 g gulerødder

2-3 stilke bladselleri

250 g broccoli

50 g ramsløg eller andre vilde urter

2 tsk gurkemeje

evt. et nip chiliflager

3-4 dl soja-, ris- eller havremælk (eller anden mælk)

2-3 spsk citronsaft

2 spsk tamari

1 dl cashewcreme, evt. plantebaseret cremefraiche eller sesamfrø

ramsløgsuppe m gedeost

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien et par minutter. Tilsæt linser og bouillon og kog suppen 10 minutter.

Skær gulerødder og bladselleri i skiver.

Del broccolien i mindre buketter. Skær stokken i terninger.

Snit ramsløgbladene.

Kom gulerødder og selleri i suppen efter de 10 minutter.

Kog suppen endnu 5 minutter og tilsæt herefter broccoli, vilde planter og krydderier. Kog suppen endnu 5 minutter og tilsæt den valgte plantemælk.

Smag til med citronsaft, tamari og evt. sukker.

Sluk for varmen og lad suppen afkøle en halv times tid.

Suppen kan nydes som den er, men du kan også purere den i blenderen.

Hvis pureen er for tyk, tilsættes lidt mere bouillon eller plantemælk.

Servér suppen portionsvis med friske blade af ramsløg og klatter af cashewcreme.

 

tip

ramsløgsuppe-m-sesamdrys

I stedet for cashewcreme kan du drysse suppen med sesamfrø og/eller andre kerner: rist fx sesamfrø og græskarkerner med knust hvidløg og et drys salt.

Drys kernerne på suppen.

Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Klik derefter på print friendly. Så kan du printe ud uden at få billederne med.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

4 Kommentarer

  1. Kimie Vandborg

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.