Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

mandag

25

maj 2020

6

KOMMENTARER

ramsløgolie

Skrevet af , Posted in tilbehør

.

du kan lige nå at lave en lækker olie

Ramsløgene dækker stadig store arealer i mange skove og moser. Nu står de i fuld blomst, som varsel om, at inden længe trækker de sig tilbage under jordens overflade.

Men du kan lige nå at lave en aromatisk, meget lækker olie af de grønne blade. Og det er supernemt.

.

Du kan med fordel lave større portion end de 2 dl, jeg foreslår. Du kan fx to- eller tredoble olien.

Ramsløgolien holder sig mindst 6 måneder i køleskabet.

Den smukt grønne olie egner sig især til at dryppe på en suppe.

.

ramsløgolie

100 g ramsløg

2 dl raps- eller olivenolie

 

Vask ramsløgene grundigt og snit dem.

Varm olien op til ca. 60 grader og tilsæt ramsløgene. Vend dem rundt i olien til de er helt varmebehandlede. Fjern gryden fra varmen.

Lad ramsløgene stå i olien til næste dag.

Hæld ramsløg og olie i en fin si og pres så meget af olien ud som muligt.

Hæld olien på en flaske.

Olien kan holde sig i køleskabet i flere måneder.

Brug de oliepressede ramsløg i et brød eller en suppe, evt. en postej eller frikadeller.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

6 Kommentarer

  1. Myrna Sandholdt
  2. Helle Skaarup
  3. Pia List

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.