persillerodssuppe med glaserede løg og grønkålspesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
en suppe hvid som sne …
… med glaserede løg og grønne vitaminer
Det er stadig suppetid, og det er heldigvis også stadig sæson for rodfrugter. En af de rødder, der ikke gør meget stads af sig selv er persilleroden. Men prøv den lige i denne suppe, hvor den fine milde smag bakkes op af søde glaserede løg og en kraftig pesto.
Rodfrugter er grøntsager med en “tæt” struktur, tyngde og masser af fibre. Rodfrugter vinder sikkert ingen skønhedskonkurrence, men når man kommer under huden på dem, er de fantastisk delikate og rummer masser af vitaminer og mineraler som kalk, kalium, jern, zink og svovl.
Fælles for rodfrugterne er et højt indhold af antioxidanter, fibre og vitaminerne beta-caroten, B, C, E og K i vekslende mængde.
Rodfrugter mætter og holder blodsukkeret i balance.
persillerodssuppe med karamelliserede løg og grønkålspesto
karamelliserede løg:
200 g løg
2 spsk kokos- eller olivenolie
4 spsk blåbær- eller ahornsirup
suppe:
600 g persillerødder
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
1-2 dl mandelmælk eller 1 dl sojafløde eller anden fløde
lime- eller citronsaft
1/2 portion grønkålspesto
Skær løgene i tynde både og svits dem i olien 4-5 minutter. Tilsæt siruppen og kog den ind. Løgene skal være gyldne. Drys med lidt salt og peber.
Sæt løgene til side.
Skær persillerødderne i små terninger og kom dem i den samme gryde. Hæld bouillonen ved og kog rødderne ca. 10 minutter. Lad persillerødderne stå ca. 10 minutter og purér dem i blenderen.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt mandelmælk eller fløde, evt. også mere bouillon, til suppen har en passende konsistens.
Smag til med salt, friskkværnet peber, citrussaft og måske et nip sukker.
Lav grønkålspestoen.
Servér suppen portionsvis med de karamelliserede løg i midten (varm dem evt. hurtigt op på en pande eller i ovnen).
Sæt pestoen udenom løgene.
uhmmmmm
Ser lækkert ud. Fik suppe i mandags og har en rest til i aften 🙂 Min suppe var kogt på rester og godt med krydderier Uhmmmmm
Ja, suppe er virkelig Gudernes gave til folket. Det er ærgerligt, at suppe ikke er noget, der er rigtig elsket i Danmark. Og det med en masse grøntsagsrester lyder godt. Der er utallige variationsmuligheder.
Kh Kirsten
Du har ret Kirsten. Jeg tror ikke jeg har lavet to 100 % ens supper ej heller mine børnebørns favorit s 🙂 Nemlig tomatsuppe. Den er med masser af løg og hvidløg. Ingen af børnebørnene kan lide de løg, så jeg blender suppen og så har de ingen problemer med løg ha ha
Ja, supper er også gode, hvis man vil lokke noget bestemt i børn. Hvad man ikke ser, har man ikke ondt af!
Jeg har lige lavet en tomatsuppe, hvor jag bagte tomater, løg og peberfrugt i ovnen, inden jeg blendede. Det var heller ikke så ringe, som det hedder i Jylland.
Kh Kirsten
Den skal afprøves MMmmm
Det glæder mig, Viveca. Jeg håber, du bliver glad for suppen!
Kh Kirsten
Som altid super lækre opskrifter og dejligt informativ tekst. Tusind tak for inspiration m.m.
Tusind tak Amelie. Skøn ros. Jeg går videre med opfindelserne med ekstra energi!
Kh Kirsten
Kirsten, din skønne madquinde ☺
Denne suppe er så simpel at den nærmer sig det geniale. Så lækker. Mums.
Jeg lavede dog pestoen med palmekål, solsikkekerner, citronsaft, olie samt salt og peber 👍
Kh Sonja 🌞
Ja, Sonja, hvor du er, skinner solen! Tusind tak for din kommentar. Den glæder mig rigtig meget. Ofte er det enkleste det mest geniale.
Tak også for variationen af pestoen. Det er altid dejligt med nye ideer. Snart kommer heldigvis også ramsløgene, som er fine til pesto – og selvfølgelig den klassiske basilikum.
Kh Kirsten
Velkommen
Abonnér på bloggen via email
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny udgave af “Powerfood revolutionen”
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy