otte sikre vindere med squash – suppe, salat, brød og hovedretter
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
den flittige squash
Squashsæsonen er i fuld gang! Nu vokser frugterne hurtigere, end de fleste kan nå at spise. Derfor kommer her et lille udvalg af opskrifter med squash. Der ligger mange, mange flere på bloggen. Brug søgefunktionen i spalten th. under “find opskrift” og skriv “squash”.
Dyrker man selv sine squash, er de nærmest CO2 neutrale. Squash er en dejlig klimaduks. Squash har dog den bagdel, at de ikke er voldsomt næringsrige. Det meste består faktisk af vand. Derfor skal squash nydes med proteinrige produkter som bønner, linser, tofu, tempeh, kornprodukter etc. Se mere om næringsindhold i squash her.
.
squashfrikadeller
Plantefarsen af squash er lige velegnet til frikadeller, bøffer og postejer. Frikadellerne er fine til madpakken.
.
squashsuppe med ny grønkål
Nu er også sæsonens første grønkål fremme. Nyd den grønne vitaminbombe sammen med squash i denne skønne, kolde sommersuppe.
Se opskrift på sommersuppen her.
.
ovnbagt “spaghetti” af squash
I denne ret er squashen høvlet til lange “spaghetti”-strimler.
Se opskriften her.
.
squashtærte med jordnøddebund
Squash og tomater konkurrerer i øjeblikket om opmærksomheden. Her har de fundet sammen i en dejlig tærte.
Se opskriften her.
..
squashbrød
Squash er en genial grøntsag hvor som helst. I brødet giver frugten dejlig fugtighed.
Prøv dette æltefri grydebrød med et blødt indre og en knasende skorpe.
Se opskriften her.
.
squashsalat med sorte bønner
Squash er oplagt at bruge i salater. Her er de blandet med tomater, sorte bønner og ærter.
Se opskriften her.
.
squashruller
Små squashruller med svampe/valnøddefars en en lille delikatesse.
Se opskriften her.
.
squashpandekager med fyld
Pandekager får ekstra lækkerhed med squash i dejen. Fyldet er svampe og spidskål med en misosovs.
Se opskriften her.
.
Igen rammer de gode opskrifter plet. Der ligger 3 ubrugte squash i mit køleskab. Nu ved jeg lige, hvad jeg skal kaste mig over ! Tak
Kære Rigmor,
Hvor heldigt! Jeg håber, det kom til at smage godt.
Kh Kirsten
Kære Kirsten
De lyder dejlige, dine squashpandekager, dem må jeg lave. Det undrer mig dog, at saften først skal ud af squashen, når der alligevel skal vand i. Kan man ikke nøjes med at lade dem trække med en smule eller ingen salt, så man ikke bliver snydt af, hvor meget væske der kommer fra squashen, og så tilsætte vand efter behov?
Mange hilsner Charlotte
Kære Charlotte,
Det glæder mig, at du har lyst til pandekagerne.
Du har bestemt et point med hensyn til squashene. Jeg har lavet opskriften på denne måde for at være sikker på at kunne styre mængden af væde. Det kan man garanteret finde ud af, hvis man er en erfaren kok, men for begyndere er det måske en hjælp.
Jeg er sikker på, du får et godt resultat – også hvis du udelader saltningen.
Rigtig god fornøjelse.
Kh Kirsten