Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

orientalsk gazpacho

Skrevet af , Posted in supper


___________________________________________________________________________________________________________________________________

Hvis du synes, der skal bruges mange ingredienser, så fortvivl ikke!

Suppen er lynhurtig at lave – og alle elsker den. Ja, den er ligefrem vanedannende.


Kom følgende i blenderen:

400 g hakkede tomater (evt. 1 dåse økologiske tomater)

2 spsk hakket forårsløg

2 fed hakkede hvidløg

1/2 agurk i terninger

1 skive smuldret lyst brød

6-7 dl grøntsagsbouillon

hakket chili efter smag (evt. et drys chiliflager)

2 spsk reven ingefær

2-3 tsk spidskommen

2-3 spsk riseddike (eller anden eddike)

2-3 spsk citronsaft

2 spsk olivenolie og et drys salt samt 1 spsk sukker


Blend til suppen er ensartet. Og nu kommer kunststykket: tilsmagningen. Det er vigtigt at smagen sidder “lige i skabet”, så du skal blive ved med at smage til med salt, sukker, citron, eddike, ingefær etc. indtil du får en salig smag i munden, som snart forplanter sig til velvære i hele kroppen.

Måske skal der tilsættes mere bouillon, så konsistensen er passende.

Tilsæt:

2 spsk revne basilikumblade

2 spsk hakket koriander og 2 spsk hakket mynte


Skær 1/2 mangofrugt eller lille melon i små terninger og rør dem i suppen. Sæt suppen i køleskabet nogle timer – evt. til næste dag (vent i så fald med at komme frugten i).

Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk kokosmælk, sojafløde eller creme fraiche på hver portion og drys med lidt mere frisk koriander.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.