orientalsk gazpacho
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
___________________________________________________________________________________________________________________________________
Hvis du synes, der skal bruges mange ingredienser, så fortvivl ikke!
Suppen er lynhurtig at lave – og alle elsker den. Ja, den er ligefrem vanedannende.
Kom følgende i blenderen:
400 g hakkede tomater (evt. 1 dåse økologiske tomater)
2 spsk hakket forårsløg
2 fed hakkede hvidløg
1/2 agurk i terninger
1 skive smuldret lyst brød
6-7 dl grøntsagsbouillon
hakket chili efter smag (evt. et drys chiliflager)
2 spsk reven ingefær
2-3 tsk spidskommen
2-3 spsk riseddike (eller anden eddike)
2-3 spsk citronsaft
2 spsk olivenolie og et drys salt samt 1 spsk sukker
Blend til suppen er ensartet. Og nu kommer kunststykket: tilsmagningen. Det er vigtigt at smagen sidder “lige i skabet”, så du skal blive ved med at smage til med salt, sukker, citron, eddike, ingefær etc. indtil du får en salig smag i munden, som snart forplanter sig til velvære i hele kroppen.
Måske skal der tilsættes mere bouillon, så konsistensen er passende.
Tilsæt:
2 spsk revne basilikumblade
2 spsk hakket koriander og 2 spsk hakket mynte
Skær 1/2 mangofrugt eller lille melon i små terninger og rør dem i suppen. Sæt suppen i køleskabet nogle timer – evt. til næste dag (vent i så fald med at komme frugten i).
Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk kokosmælk, sojafløde eller creme fraiche på hver portion og drys med lidt mere frisk koriander.