nøddefarserede squashblomster
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
nøddefarserede squashblomster
12-16 squashblomster
50 g hasselnødder (kan erstattes af pistacienødder eller mandler)
2 fed hvidløg
2 spsk hakkede oliven eller kapers
2 spsk hakket skalotteløg
2 spsk frisk timian
2-3 spsk rasp
3-4 spsk sojafløde eller anden fløde
olivenolie
Hak nødder og hvidløg fint og bland dem med oliven eller kapers, skalotteløg, timian og rasp.
Rør fløden i. Farsen skal være sammenhængende. Lad den evt. hvile lidt og vurdér om der skal mere væde eller rasp i.
Smag til med salt og peber.
Luk blomsterne lidt op og fjern støvdragerne. Fordel nøddefarsen i blomsterne og læg dem i et smurt ovnfast fad.
Pensl blomsterne med lidt olie og bag dem i en 200 grader varm ovn ca. 15 minutter.
Servér evt. en tomatsovs til: svits hakkede skalotteløg og hvidløg. Tilsæt ca. 4 hakkede tomater og lad sovsen simre ca. 10 minutter. Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.