Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

1

december 2021

8

KOMMENTARER

luk op for låge nr. 1 i julekalenderen 2021

Skrevet af , Posted in julemad, supper

.

årets julekalender – 24 gode GRØNNE ideer til julemaden

I dag tager vi hul på de dejlige dage op til jul. Nu er det tid til juleblomster, levende lys, engle og nisser – og selvfølgelig masser af lækker, bæredygtig og immunstyrkende mad.

Ligesom sidste år har jeg i år sammensat en julekalender, hvor du hver dag indtil jul får sendt en idé til julemad – eller bare sund og lækker mad, der forhåbentlig vil bringe dig frisk igennem den travle december.

Nogle af opskrifterne er gengangere. Det er juleklassikerne, som jeg gerne gør opmærksom på hvert år, men mange af opskrifterne er også spritnye, som dagens lækre blomkålssuppe i låge nr. 1.

Jeg håber, du får en dejlig juletid med masser af gode smagsoplevelser.

.

blomkålssuppe med rosenkål og ristede mandler

Suppen er superenkel og meget velsmagende. Jeg fik ideen til den hos min tidligere nabo, Elisabeth, som er en dygtig kok. Selv om jeg næsten hver dag spiser mindst tre slags kål, havde jeg nok ikke tænkt på at komme rosenkål i suppen. Men de små vitaminbomber både pynter og giver ekstra smag til suppen. Og så kan man jo næsten ikke få for meget kål!

Kål er med til at sikre et stærkt immunsystem. Og det har vi ikke mindst i denne vinter brug for.

.

to x knas giver karakter til suppen

De tynde skiver af rå blomkål og de ristede mandler giver knas, som forøger smagsoplevelsen.

.

alternativ farve

Hvis du vil have suppen julerød, kan du bruge den pink/lilla blomkål. Eller du kan vælge den gule kål – eller den grønne romanescokål.

.

blomkålssuppe med rosenkål

(4 personer)

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk olivenolie

½ kg blomkål

ca. 7 dl grøntsagsbouillon

2 dl plantefløde

citronsaft

salt, friskkværnet peber

25 g mandler

2 tsk rosenpeber

200 g rosenkål

.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er bløde.

Skær nogle små meget tynde skiver af blomkålen og gem dem til pynt. Brug et mandolinjern.

Skær resten af blomkålen plus de bedste blade i små stykker og kom dem i gryden sammen med bouillonen.

Kog suppen ca. 10 minutter og blend den.

Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Hvis suppen er for tyk, så tilsæt mere bouillon.

Smag suppen godt til med citronsaft, salt og peber.

Skær mandlerne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.

Stød rosenpeberen i en morter.

Kog rosenkålene i vand, der netop dækker 4-5 minutter.

Servér suppen med 3-4 rosenkål i hver portion. Drys med mandler og rosenpeber.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

8 Kommentarer

  1. Helle B
  2. helle

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.