blomkålssuppe med rosenkål og ristede mandler
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in julemad, supper
blomkålssuppe med rosenkål og ristede mandler
Suppen er superenkel og meget velsmagende. Jeg fik ideen til den hos min tidligere nabo, Elisabeth, som er en dygtig kok. Selv om jeg næsten hver dag spiser mindst tre slags kål, havde jeg nok ikke tænkt på at komme rosenkål i suppen. Men de små vitaminbomber både pynter og giver ekstra smag til suppen. Og så kan man jo næsten ikke få for meget kål!
Kål er med til at sikre et stærkt immunsystem. Og det har vi ikke mindst i denne vinter brug for.
.
to x knas giver karakter til suppen
De tynde skiver af rå blomkål og de ristede mandler giver knas, som forøger smagsoplevelsen.
.
alternativ farve
Hvis du vil have suppen julerød, kan du bruge den pink/lilla blomkål. Eller du kan vælge den gule kål – eller den grønne romanescokål.
.
blomkålssuppe med rosenkål
(4 personer)
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk olivenolie
½ kg blomkål
ca. 7 dl grøntsagsbouillon
2 dl plantefløde
citronsaft
salt, friskkværnet peber
25 g mandler
2 tsk rosenpeber
200 g rosenkål
.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til de er bløde.
Skær nogle små meget tynde skiver af blomkålen og gem dem til pynt. Brug et mandolinjern.
Skær resten af blomkålen plus de bedste blade i små stykker og kom dem i gryden sammen med bouillonen.
Kog suppen ca. 10 minutter og blend den.
Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt fløden. Hvis suppen er for tyk, så tilsæt mere bouillon.
Smag suppen godt til med citronsaft, salt og peber.
Skær mandlerne i flager og rist dem gyldne på en tør pande.
Stød rosenpeberen i en morter.
Kog rosenkålene i vand, der netop dækker 4-5 minutter.
Servér suppen med 3-4 rosenkål i hver portion. Drys med mandler og rosenpeber.
.
.
Tusind tak Kirsten❣️
Har med glæde fulgt dig fra din 1.bog men egentlig aldrig fået sagt tak!
Så nu var lejligheden 😃
Tak for dig og glædelig Advent
Helle
Kære Helle,
Du behøver sandelig ikke at sige tak. Men TAK herfra alligevel. Jeg er sikker på, at fornøjelsen i høj grad er på min side.
Men det er altid dejligt at være værdsat -ikke mindst af dig, der har været med lige fra begyndelsen.
Glædelig advent til dig.
Kh Kirsten
Mange tak ! Har været spændt på, om der kom julekalender i år 🙂
Vh Dorit
Kære Dorit,
Selv tak. Jo, julekalenderen er en tradition jeg helst ikke vil slippe!
Kh Kirsten
Julekalender – dejligt. Tak.
Glædelig december måned!
Kære Helle,
Selv tak. Det er dejligt, at du synes om julekalenderen. Jeg håber, du får mange gode ideer.
Glædelig december til dig også.
Kh Kirsten
Hvordan åbnes julekalenderen?
Kære Kirsten,
Du får en ny grøn opskrift hver dag indtil jul, hvis du klikker ind på https://www.kirstenskaarup.dk.
Kh kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy