Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

fredag

24

september 2021

13

KOMMENTARER

kikærtecurry med stilkbroccoli – lækkert på ingen tid

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

supersund og lækker aftensmad på under 20 minutter

Jeg lover: denne superlækre og vildt sunde ret kan tilberedes på virkelig kort tid. Hav den i baghånden til travle dage. Det kræver kun, at du har frosne kikærter liggende i fryseren – eller bruger kikærter fra dåse. Ellers skal kikærter/bønner sættes i blød ca. 8 timer.

Er du løbet tør for kikærter så brug brune, sorte eller kidneybønner i stedet.

Du kan nemt variere broccolien med andre grøntsager som blomkål, svampe og bananløg, bagte rødbeder, squash, græskar etc. Tag hvad du har på lager.

.

aspargesbroccoli

Disse broccolistilke kaldes også aspargesbroccoli, fordi de har en fjern lighed med asparges. Kan du ikke lige finde dem hos din grøntsagspusher, kan du bytte dem ud med almindelig broccoli, som skæres i mindre buketter.

.

når less is more!

Superenkelt: kartofler, kikærter og broccoli med masser af smag fra en stærk karrypasta.

Og så er det sundt: gurkemeje virker sammen med friskkværnet peber stærkt antiinflammatorisk i kroppen. Og kan du ikke få nok af det stærke, kan du yderligere tilsætte friskreven ingefær. Det giver nogle ekstra grader på sundhedsbarometeret!

.

rød currypasta

Jeg har brugt denne røde currypasta, som kan købes i butikker med orientalske varer. Den er temmelig stærk, så prøv dig frem. Hvis du synes, det er en stor portion, kan du trøste dig med, at den holder i evigheder, hvis du opbevarer bøtten i køleskabet.

Du kan også lave min ven Henriks forrygende hjemmelavede currypasta. Men så har du brug for lidt længere tid. Til gengæld skriver Henrik om arbejdet: “Det er en herlig proces at lave sin karrypasta selv! Køkkenet dufter af de skønne krydderier, det er en sand fryd.” Og hvem har ikke brug for lidt eksotisk duft af 1001 nat, nu hvor efteråret banker på døren!

Se opskriften her.

.

spis ris til

Løskogte ris passer til curryretten – eller du kan vælge quinoa. Jeg har drysset risene med rosiner og sorte sesamfrø.

.

kikærtecurry med stilkbroccoli

(4 personer)

200 g kikærter (evt. 2 dåser)

200 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk kokos- eller olivenolie

1-2 tsk rød currypasta

1 dåse kokosmælk

2 tsk gurkemeje

300 g kartofler

250 g broccolistilke eller alm. broccoli

citronsaft

salt, friskkværnet peber, evt. rørsukker

frisk koriander

.

Læg tørrede kikærter i blød mindst 8 timer. Kog kikærterne i nyt vand ca. 20 minutter og afdryp dem.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien sammen med currypasta efter smag og behag (den er temmelig stærk).

Hæld kokosmælken ved og bring den i kog sammen med gurkemeje og ½ tsk friskkværnet peber.

Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden. Lad retten simre 8-10 minutter afhængig af, hvor store kartoffelterningerne er.

Tilsæt de afdryppede kikærter og broccolistilkene. Lad curryen simre endnu 3-4 minutter eller til kikærter og broccoli er gennemvarme.

Smag til med citronsaft og salt, evt. også et nip sukker.

Drys retten med hakket koriander og servér gerne kogte ris til.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

13 Kommentarer

  1. May-Britt
  2. Anne Miam Rasmussen
  3. Heidi

Skriv et svar til lotte mey Håkansson Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.