kikærtecurry med stilkbroccoli – lækkert på ingen tid
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
supersund og lækker aftensmad på under 20 minutter
Jeg lover: denne superlækre og vildt sunde ret kan tilberedes på virkelig kort tid. Hav den i baghånden til travle dage. Det kræver kun, at du har frosne kikærter liggende i fryseren – eller bruger kikærter fra dåse. Ellers skal kikærter/bønner sættes i blød ca. 8 timer.
Er du løbet tør for kikærter så brug brune, sorte eller kidneybønner i stedet.
Du kan nemt variere broccolien med andre grøntsager som blomkål, svampe og bananløg, bagte rødbeder, squash, græskar etc. Tag hvad du har på lager.
.
aspargesbroccoli
Disse broccolistilke kaldes også aspargesbroccoli, fordi de har en fjern lighed med asparges. Kan du ikke lige finde dem hos din grøntsagspusher, kan du bytte dem ud med almindelig broccoli, som skæres i mindre buketter.
.
når less is more!
Superenkelt: kartofler, kikærter og broccoli med masser af smag fra en stærk karrypasta.
Og så er det sundt: gurkemeje virker sammen med friskkværnet peber stærkt antiinflammatorisk i kroppen. Og kan du ikke få nok af det stærke, kan du yderligere tilsætte friskreven ingefær. Det giver nogle ekstra grader på sundhedsbarometeret!
.
rød currypasta
Jeg har brugt denne røde currypasta, som kan købes i butikker med orientalske varer. Den er temmelig stærk, så prøv dig frem. Hvis du synes, det er en stor portion, kan du trøste dig med, at den holder i evigheder, hvis du opbevarer bøtten i køleskabet.
Du kan også lave min ven Henriks forrygende hjemmelavede currypasta. Men så har du brug for lidt længere tid. Til gengæld skriver Henrik om arbejdet: “Det er en herlig proces at lave sin karrypasta selv! Køkkenet dufter af de skønne krydderier, det er en sand fryd.” Og hvem har ikke brug for lidt eksotisk duft af 1001 nat, nu hvor efteråret banker på døren!
.
spis ris til
Løskogte ris passer til curryretten – eller du kan vælge quinoa. Jeg har drysset risene med rosiner og sorte sesamfrø.
.
kikærtecurry med stilkbroccoli
(4 personer)
200 g kikærter (evt. 2 dåser)
200 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
1-2 tsk rød currypasta
1 dåse kokosmælk
2 tsk gurkemeje
300 g kartofler
250 g broccolistilke eller alm. broccoli
citronsaft
salt, friskkværnet peber, evt. rørsukker
frisk koriander
.
Læg tørrede kikærter i blød mindst 8 timer. Kog kikærterne i nyt vand ca. 20 minutter og afdryp dem.
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien sammen med currypasta efter smag og behag (den er temmelig stærk).
Hæld kokosmælken ved og bring den i kog sammen med gurkemeje og ½ tsk friskkværnet peber.
Skær kartoflerne i små terninger og kom dem i gryden. Lad retten simre 8-10 minutter afhængig af, hvor store kartoffelterningerne er.
Tilsæt de afdryppede kikærter og broccolistilkene. Lad curryen simre endnu 3-4 minutter eller til kikærter og broccoli er gennemvarme.
Smag til med citronsaft og salt, evt. også et nip sukker.
Drys retten med hakket koriander og servér gerne kogte ris til.
.
.
Det lyder godt nok lækkert – det må prøves. Men kan jeg bruge sweet potato i stedet for kartofler?
Kære May-Britt,
Det glæder mig, at du synes om opskriften. Og du kan sagtens bruge søde kartofler i stedet for de almindelige hvide.
God fornøjelse!
Kh Kirsten
Kære Kirsten
Tak for endnu en opskrift på gudespise..
Vi slikkede panden❤️
Kære Lotte,
Ih, hvor det glæder mig. Tusind tak!
Jeg må indrømme, at jeg har det på samme måde. Det er virkelig svært at lave portionen stor nok.
Kh Kirsten
❤️
Kære Kirsten.
Tusind tak for alle dine fantastiske opskrifter, du er så inspirerende. Du giver mig så meget mod denne fantastiske ” udenkød verden ” Mange tak.
Kæmpe knus fra Rita
Kære Rita,
Jeg bliver SÅ glad for sådan en hilsen. Rigtig hjertelig TAK. Det glæder mig SÅ meget, at du synes den grønne mad er velsmagende.
Så du får også et kæmpeknus retur herfra,
Kirsten
Jeg lavede retten i sidste uge, og den smagte virkelig godt. Jeg tog udgangspunkt i, hvad jeg havde i grøntsagsskuffen. Tak for opskrift 😊
Kære Anne,
Selv tak. Det glæder mig, at retten faldt i smag. Og heldigvis kan man, som du har gjort, komme mange forskellige grøntsager i en curry.
Kh Kirsten
Iih… vil lave dette i morgen, men bliver altid i tvivl.
Er det 200 g tørrede kikærter, eller udblødte, eller udblødt og kogte? 🤔
Kære Heidi,
Mine mål er altid for tørrede kikærter, hvis jeg skriver, de skal udblødes. Somme tider foreslår jeg også en dåse, men de skal jo ikke udblødes.
God fornøjelse.
Kh Kirsten
1000 tak! Glæder mig til aftensmaden i morgen .
Kære Heidi,
Jeg håber, curryen blev en succes!
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
Tilmeld
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy