kartoffel/squashtærte
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
kartoffel-squashtærte
…..
bund
150 g durummel
100 g speltmel
1 dl kokosmælk (eller anden mælk)
1 dl vand
400 g kartofler
4 spsk olivenolie
300 g squash
1 spsk rosenpeber
1 spsk blandet grøn og sort peber
6 fed hvidløg
2 tsk tørret timian
4 spsk frisk timian
1 dl sojafløde eller alm. fløde
Ælt de to slags mel sammen med kokosmælk, vand og et lille drys salt. Sæt dejen i køleskabet, mens du laver fyldet.
Skær kartoflerne i meget tynde skiver – gerne på en mandolin. Svits kartoflerne i olien 3-4 minutter – gerne i en wok.
Skær squashene i skiver. Stød de to slags peber i en morter. Skær hvidløgene i skiver.
Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform – eller læg bagepapir i formen. Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.
Læg kartofler og squash skiftevis i ”striber” på bunden. Drys med peber, hvidløg og de to slags timian. Drys med salt.
Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen igen – denne gang med 190 grader. Bag tærten færdig, ca. 30 minutter.
…..
tip
Hvis du spiser æg, kan du piske 2-3 æg sammen med fløden, før du hælder den over tærten.
…..
orientalsk tærte
Du kan give kartoffeltærten et orientalsk pift ved at komme 1 spsk karrypasta i olien, inden du svitser kartoflerne.
Tilsæt også fintsnittet citrongræs – brug kun den inderste bløde del – samt spidskommen- og korianderfrø.
.