Kirstenskaarup.dk

vegetarisk og vegansk mad

onsdag

26

juni 2013

0

KOMMENTARER

kartoffel/squashtærte

Skrevet af , Posted in hovedretter

kartoffel-squashtærte

…..

bund

150 g durummel

100 g speltmel

1 dl kokosmælk (eller anden mælk)

1 dl vand


400 g kartofler

4 spsk olivenolie

300 g squash

1 spsk rosenpeber

1 spsk blandet grøn og sort peber

6 fed hvidløg

2 tsk tørret timian

4 spsk frisk timian

1 dl sojafløde eller alm. fløde



Ælt de to slags mel sammen med kokosmælk, vand og et lille drys salt. Sæt dejen i køleskabet, mens du laver fyldet.

Skær kartoflerne i meget tynde skiver – gerne på en mandolin. Svits kartoflerne i olien 3-4 minutter – gerne i en wok.

Skær squashene i skiver. Stød de to slags peber i en morter. Skær hvidløgene i skiver.

Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform – eller læg bagepapir i formen. Prik dejen med en gaffel og forbag den i en 200 grader varm ovn ca. 10 minutter.

Læg kartofler og squash skiftevis i ”striber” på bunden. Drys med peber, hvidløg og de to slags timian. Drys med salt.

Hæld fløden over og sæt tærten i ovnen igen – denne gang med 190 grader. Bag tærten færdig, ca. 30 minutter.

…..


tip

Hvis du spiser æg, kan du piske 2-3 æg sammen med fløden, før du hælder den over tærten.


…..


orientalsk tærte

Du kan give kartoffeltærten et orientalsk pift ved at komme 1 spsk karrypasta i olien, inden du svitser kartoflerne.

Tilsæt også fintsnittet citrongræs – brug kun den inderste bløde del – samt spidskommen- og korianderfrø.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.