kartoffelpandekager som i Riga
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
små kartoffelpandekager
Kartoffelpandekagerne har jeg smagt i Riga. De er såre simple at lave – og smager dejligt!
Spis dem fx med en yoghurt smagt til med hvidløg samt en salat, gerne med quinoa, se også nedenfor.
små kartoffelpandekager
600 g rå kartofler
4 fed hvidløg
2 små æg (eller 1 stort)
olie til stegning
Riv kartoflerne groft. Pres hvidløgsfedene og rør dem i kartoflerne sammen med æggene. Tilsæt et godt drys salt og peber.
Varm et par spsk olie op på en pande og sæt kartoffelmassen på panden med en ske. Glat massen ud til små ovale pandekager.
Denne portion giver ca. 16 pandekager.
Vend pandekagerne, når overfladen ser tør ud. Steg dem gyldne på begge sider og servér dem straks.
syrnet fløde
I Riga serveres syrnet, tyk fløde til pandekagerne. Den kan man efterligne ved at blande yoghurt og sojafløde eller anden fløde og smage til med citron, salt og peber samt evt. hvidløg.
Giv også gerne en grøn salat og en salat med korn til pandekagerne.
tip
Disse pandekager minder om de schweisiske rösti, men her tilsættes æg.
Sådan ser pandekagerne ud, når de serveres på en beskeden restaurant i Riga.