Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

torsdag

22

august 2013

4

KOMMENTARER

kartoffellasagne med ramsløgpesto

Skrevet af , Posted in hovedretter

.

gamle kartofler får nyt liv

Kartoflerne har mistet en hel del C-vitaminer hen på foråret.  Men mens vi venter på de små nye guldklumper, kan man passende optimere de gamle kartofler med en dejlig pesto af fx ramsløg.

Du kan optimere lasagnen med andre grøntsager, fx skiver af squash, tomater, peberfrugter etc.

 .

kartoffellasagne med ramsløgpesto

(4 personer)

1 kg bagekartofler

2 hele hvidløg

c. 1 ½ dl ramsløgpesto

50 g hakkede valnødder

2 dl havrefløde eller anden fløde

spsk gærflager

 ramsløg 1

Skær kartoflerne i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern. Bevar helst skrællen.

Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver. Læg kartoffelskiverne lagvis med hvidløg, pesto og valnødder i et lavt ovnfast fad. Læg evt. et lag bagepapir i bunden.

Drys med salt og friskkværnet peber mellem lagene.

Sæt lasagnen i en 190 grader varm ovn og bag den 20 minutter.

Rør gærflagerne i fløden, smag til med lidt salt og peber og hæld den over kartoflerne. Bag ”lasagnen” endnu ca. 25 minutter, til den er gennembagt og gylden.

 

tip

Du kan bruge andre slags pesto mellem lagene, fx basilikum- eller tomatpesto.

.
ramslc3b8gpesto-1

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

4 Kommentarer

  1. Maja

Skriv et svar til anette vinther jensen Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.