kartoffellasagne med ramsløgpesto
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
.
gamle kartofler får nyt liv
Kartoflerne har mistet en hel del C-vitaminer hen på foråret. Men mens vi venter på de små nye guldklumper, kan man passende optimere de gamle kartofler med en dejlig pesto af fx ramsløg.
Du kan optimere lasagnen med andre grøntsager, fx skiver af squash, tomater, peberfrugter etc.
.
kartoffellasagne med ramsløgpesto
(4 personer)
1 kg bagekartofler
2 hele hvidløg
50 g hakkede valnødder
2 dl havrefløde eller anden fløde
3 spsk gærflager
Skær kartoflerne i meget tynde skiver – gerne på et mandolinjern. Bevar helst skrællen.
Skær hvidløgsfeddene i tynde skiver. Læg kartoffelskiverne lagvis med hvidløg, pesto og valnødder i et lavt ovnfast fad. Læg evt. et lag bagepapir i bunden.
Drys med salt og friskkværnet peber mellem lagene.
Sæt lasagnen i en 190 grader varm ovn og bag den 20 minutter.
Rør gærflagerne i fløden, smag til med lidt salt og peber og hæld den over kartoflerne. Bag ”lasagnen” endnu ca. 25 minutter, til den er gennembagt og gylden.
tip
Du kan bruge andre slags pesto mellem lagene, fx basilikum- eller tomatpesto.
Den bedste kartoffelret min mand nogensinde har smagt. Og jeg selv er også begejstret. Skal helt sikkert i skoven efter flere ramsløg så jeg kan nå at lave den en gang til.
Gode hilsner fra Anette
Tak for den flotte ros, Anette. Jeg bliver altid ekstra glad, når mænd kan lide den grønne mad. Det kniber desværre ofte for mænd at værdsætte den livgivende mad.
Ramsløgene er begyndt at blomstre, men du kan sikkert sagtens nå at høste en ny portion. Jeg mener, de plejer at holde til begyndelsen af juni.
Kh Kirsten
Hej Kirsten,
Kan man bruge sojafløde, uden det skiller? Jeg kan ikke få havrefløde nogle steder. Retten ser dejlig ud!
Kære Maja,
Ja, du kan sagtens bruge sojafløde.
Rigtig god fornøjelse!
Kh Kirsten