julemandens egen rosenkålssuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
.. .
let og lækker mellem-julemad
Hvis du har brug for en let og lækker hovedret her mellem jul og nytår, er den vegetariske paella perfekt.
Den er hurtig at lave og en velsignelse for overspiste julemaver.
I morgen får du ideer til nytårsmiddagen.
.
reparationssuppe til trætte maver
Jeg håber, du har en dejlig jul, nyder en masse lækker mad og er sammen med de mennesker, du holder af.
Julesne blev der ikke meget af, men julemanden kom alligevel forbi hos mig. Og han kom ikke blot med gaver, han havde også en opskrift med, som han påstod var en rigtig god “reparations”-suppe til forspiste maver.
Så skulle du have belastet maven lidt for meget med de mange gode juleretter, så snup en dag eller to med suppe. Det virker aflastende og afgiftende for kroppen, og rosenkål er noget af det sundeste, du overhovedet kan spise.
Med kerner af granatæble og julekrydderier er det en rigtig julesuppe til de sidste juledage.
julemandens egen rosenkålssuppe
100 g løg
4 fed hvidløg
2 spsk kokos- eller olivenolie
400 g rosenkål
8 dl grøntsagsbouillon
1/2 tsk reven muskatnød
1 spsk hele nelliker eller 1 tsk knuste
2 økologiske appelsiner
1/2-1 spsk reven ingefær
evt. et nip chili
ahornsirup
1/2 granatæble
Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare.
Tag ca. 16 pæne blade af rosenkålene og sæt dem til side. Skær resten af rosenkålene i kvarte og kom dem i gryden sammen med bouillonen. Tilsæt muskatnød og nelliker. Hvis du bruger hele nelliker så bind dem ind i et stykke gaze.
Kog suppen 7-8 minutter.
Riv ca. 1 spsk af appelsinskallen. Skær ca. 1 spsk strimler af skallen og gem dem til pynt. Pres saften af de to frugter. Kom reven skal og saft i suppen sammen med reven ingefær efter smag samt evt. en smule chili.
Smag godt til med salt, peber, ahornsirup, appelsinskal og ingefær. Det er vigtigt at suppen ikke er for syrlig.
Læg det halve granatæble i en plasticpose og bank kernerne ud med fx en grydeske.
Hæld kogende vand på de løse rosenkålsblade og afdryp dem efter 1 minut.
Servér suppen portionsvis pyntet med rosenkålsbladene, strimler af appelsinskal og kernerne fra granatæblet.
Tak det gjorde vi 🙂 Dejligt at høre, at julemanden kom på besøg hos dig 🙂
God ide med suppe, det tror jeg bliver i morgen, når vi har fået spist alle resterne af den vidunderlige valnøddepaté. Svigermor (93 år) fik rester af den i aftes og hun var hel vild med den. 🙂
Sovsen fik alt hvad jeg havde af fantasi i sig. Bla. kom jeg appelsin i, samt saft fra rødkålen, soya, saft fra rå revet rødbeder og nogle krydderier. Den blev super god.
Får da mere og mere lyst til suppen, måske resterne skal vente til i morgen. Har jo alt til den suppe på nær granatkernerne 🙂
Knus Wanda
Det lyder som en vellykket mad-jul, Wanda. Dejlig at svigermor kunne lide pateen. Det jo ikke altid lige let at være svigerdatter. Og da slet ikke en vegetar af slagsen!
Du kan sagtens lave rosenkålssuppen uden granatæblekernerne.
Kh Kirsten
Det mener jeg også. Frede lyder ikke hel glad, men så kan han jo selv lave maden hi hi hi
Ja, det må han. Ellers må du bytte ham!
Kh Kirsten
Nul ikke bytte ham 😉
Han smagte og spiste 2 portioner af suppen – uhmmmm hvor var den god Kirsten.
Tak
Nå, jamen så O.K. da. Jeg ææææælsker jo folk, der kan lide min mad. Så giv gerne Frede et nytårskys.
Et ditto til dig fra Kirsten
Han fik et og historien bag det og kan griner stadig ha ha
Takker og knus Wanda
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy