grøntsagsstave med dip
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
3 gulerødder
3 stilke bladselleri
½ agurk
½ lille blomkål
dip 1
hakkede, soltørrede tomater i olie
tomatpuré
basilikum
lidt yoghurt eller sojayoghurt
dip 2
hakkede rosiner
karry
citronsaft
lidt yoghurt eller sojayoghurt
dip 3
gurkemeje
kapers
hakket koriander
citronsaft
lidt mayonnaise eller olivenolie
dip 4
jordnøddesmør eller tahin
presset hvidløg
chiliflager
reven ingefær
hakkede jordnødder eller sesamfrø
Skær gulerødder, bladselleri og agurk i små stave.
Riv blomkålen fint. Den revne kål skal være som nyfalden sne.
Du kan vælge at lave et eller flere slags dip. På en travl dag er det klogt at holde sig til en enkelt slags. Vælg det du bedst kan lide.
Dip 1:
Rør den revne blomkål – eller en del af den – med hakkede tomater, puré og basilikum. Rør så meget yoghurt i, at dippet bliver blødt. Smag til med salt og peber.
Dip 2:
Hak rosinerne og rør dem i den revne blomkål – eller en del af den. Tilsæt karry og citronsaft efter smag. Rør lidt yoghurt i og smag til med salt og peber.
Dip 3:
Rør lidt gurkemeje i den revne blomkål – eller en del af den. Hak lidt kapers og tilsæt dem sammen med lidt mayonnaise eller olie. Smag til med citronsaft, salt og peber.
Dip 4:
Rør jordnøddesmørret eller tahinen blød med vand. Det skal være let flydende. Tilsæt reven blomkål og smag til med hvidløg, chiliflager, ingefær, salt og peber.
Servér en eller flere dips sammen med grøntsagsstavene.
Andre ækre dips til grøntsagerne er hummus og valnøddedip.