grøn nytårsmenu 2020 – nytårskavalkade
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in festmad, nytår, nytårsmenu, vegansk nytårsmad
.
start med en lækker suppe
Jeg er meget sent ude med forslag til årets nytårsmenu. Måske har du allerede det hele på plads – eller måske kan du endnu nå at få et par gode ideer. Enten fra dette års forslag – eller fra de tidligere års nytårsmenuer.
Det er altid festligt at starte med en suppe. Denne suppe af jordskokker er lækker med sprøde chips og caviart på toppen. Se opskriften her.
.
når man ser et stjerneskud, må man ønske
“Når du ser et stjerneskud, lad dit ønske flyve ud …” Det er ikke lige dette stjerneskud, sangen handler om, men derfor kan man jo godt ønske. I år ønsker vi nok alle det samme: et BEFRIENDE 2021.
Vi du slutte det gamle år godt, er et stjerneskud på tallerknen et godt valg. I mange år var det virkelig dårlig stil at servere stjerneskud, men jeg synes det er en rigtig lækker anretning i denne plantebaserede udgave.
.
kejserhatte og løgskaller med persilleolie
En virkelig nem og overskuelig nytårsservering er stegte skiver af karljohan- og shiitakesvampe, brændte løgskaller med persilleolie og tusindbladskartofler.
Se opskriften nedenfor.
.
tusindbladskartofler (eller kærlighedskartofler)
Kartofler bagt i mange lag er nyt og festligt tilbehør til svamperetten.
.
fra arkivet:
nytårsmenuen 2017
Se opskrifterne på menuen her.
.
nytårsmenuen 2018
Se opskrifterne på menuen her.
.
nytårsmenuen 2019
Se opskrifterne på menuen her.
.
nytårsmenuen 2020
Hvis du vælger at lave hele menuen, kan det meste tilberedes dagen i forvejen. Eller endnu tidligere, for suppen kan fryses.
Så lav suppen først, dernæst persilleolien, de brændte løgskaller og tusindbladskartoflerne. Så er det blot svampene, der skal steges. Og dem kan du også stege i forvejen. Varm i givet fald det hele op sammen i ovnen før serveringen.
Også ingredienserne til stjerneskuddet kan forberedes dagen før serveringen.
.
persilleolie
1 bdt persille
1 dl raps- eller olivenolie
et nip salt
.
Vask persillen grundigt og snit den (også stilkene).
Varm olien op til ca. 60 grader og tilsæt persillen. Vend persillen rundt i olien til den er helt varmebehandlet. Fjern gryden fra varmen.
Lad persillen stå i olien til næste dag.
Hæld persille og olie i en fin si og pres så meget af olien ud som muligt. Tilsæt evt. et nip salt.
Hæld olien på en flaske.
Olien kan holde sig i køleskabet i flere måneder.
Hvis du ikke har tid eller lyst til at lave olien, kan du i stedet lægge en lille tsk pesto i hver løgskal.
.
brændte løgskaller
Skær et par mellemstore løg over på midten og del dem i skaller. Regn med ca. 5 skaller pr. person, hvis de er store.
Læg løgskallerne i kogende vand og lad dem simre 3-4 minutter. Afdryp dem.
Varm lidt olie op på en pande og læg løgskallerne i olien med skærefladen nedad. Steg dem ved rask varme, så skallerne får en mørk kant, som næsten er brændt.
.
steg svampene
Regn med 2 mellemstore kejserhatte pr. person og 200 g shiitakesvampe (eller andre svampe).
Du kan evt. skære et mønster i svampene, inden du steger dem.
Steg svampene gyldne på begge sider og dryp med lidt tamari (soja).
.
saml hovedretten
Servér svampene med løgskallerne og tusindbladskartoflerne fint arrangeret på en tallerken.
Da der er caviart på jordskokkesuppen har jeg udeladt det på tusindbladskartoflerne. I stedet har jeg lagt en letdampet skive broccoli øverst. Du kan også vælge en krydderurt – eller caviart. Det ER jo kun nytår én gang om året!
.
rigtig godt nytår 2020
.
brændte løgskaller grøn nytårsmenu 2020 persilleolie plantebaseret festmenu plantebaseret nytårsmenu 2020 stegte karljohansvampe vegansk festmenu vegansk nytårsmenu 2020 vegetarisk festmenu vegetarisk nytårsmenu 2020
Simpelthen så smukt og indbydende, Kirsten.
Kæmpe thumps up herfra!! (Og rigtig godt nytår)
Kære Mette,
Hjertelig tak. Det glæder mig rigtig meget.
Jeg ønsker et smukt og grønt nytår til dig.
Kh Kirsten
Har alt på plads til nytåret,
Men jeg mangler at ønske dig GODT NYTÅR kære Kirsten
Mange knus fra Wanda
Kære Wanda,
Ja, jeg tænkte jo nok at du havde tjek på det hele (som sædvanlig!).
Men nu kan du så være på forsat med næste nytår.
Indtil da ønsker jeg dig og familien alt muligt godt i det nye år.
Knus fra Kirsten
Selv om vi ikke udelukkende lever plantebaseret glæder jeg mig over dine flotte og inspirerende opskrifter. Mange TAK for det.
Rigtig godt nytår til dig og dine. Kh Kirsten
Kære Kirsten,
Jeg siger selv tak og glæder mig over, at plantemaden også inspirerer hos dig. Heldigvis kan man selv bestemme, og fint er det, hvis det grønne kan blive “hovedpersonen”-
Rigtig godt nytår til dig.
Kh Kirsten
Tak for flotte og inspirerede opskrifter, jeg nyder meget at læse dine indlæg.
Godt nytår.
Kh Kirsten
Kære Kirsten,
Hvor ER det dejligt at høre. Det glæder mig SÅ meget. Tusind tak.
Rigtig godt nytår til dig.
Kh Kirsten
Abonnér på bloggen via email
Velkommen
Kategorier
Søg efter opskrift her
Top Posts & Pages
Nyeste opskrifter
Seneste kommentarer
Ny bog om dansk nationalklenodie
Klimakærlige opskrifter med plantefars
Supper & Co.– superfood supper
powerfood revolutionen – detox kroppen, boost immunforsvaret og få masser af energi – netop solgt til udgivelse i Tyskland
det æltefri grydebrød
den lille grønne for madpakkespisere
Supper
Text 0
Text 0
Text 1
Text 0
Text 0
Salater
Hovedretter
Brød
Text 0
Text 1
Text 2
Text 3
gulerodsbøffer
indisk curry med auberginer og cashewnødder
bagt blomkål m quinoa og svampe
simregryde med svampe, æbler og rosmarin
ovnbagt rodfrugtmos med linser
majsbøffer med svampe
spidskålsruller med linsefyld og sennepssovs
squash- og tomattærte med jordnøddebund
burgerbøffer af squash m kantareller
grillet polenta m kulørte tomater og “oste”sovs
spidskålssalat med mango og blåbær
grønt-i-grønt squash-lasagne
sommerens hit: hot “chicken” wings – BBQ på den kloge måde!
romerske broccolikarbonader
spidskålssalat med fersken og dild
romersk bønnesalat
gulerods- og bønnepaté
mandelfrikadeller
porrepaté med valnødder
valnøddefalafler i tomatsovs
nøddefrikadeller med lilla spidskålssalat
boller i karry anno 2016
squashfrikadeller med tilbehør
indisk curry med kokosbrød
spidskålssalat med brombær og valnødder
kartoffelsalat med valnødder og dild
tagine med fennikel, oliven og dukkah
glutenfri kerne-knækbrød
spinatlasagne med svampe
To find out more, including how to control cookies, see here: Cookie Policy