gedeost m hestebønner og blåbær
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter, forretter
en lille appetizer eller forret
Når blåbærrene boomer, er det om at kende sin besøgelsestid. Blåbær er meget sunde, de indeholder bl.a. mange antioxidanter, og de små blåsorte bær smager skønt.
Blåbær spises mest i forbindelse med desserter, morgenmad eller i salater. Jeg har her brugt dem i en lille hapser, der faktisk kan være både en forret og en dessert. Hvis hestebønnerne udelades, kan den lille servering nemlig anvendes som en efterret.
blåbær-boom
gedeost m hestebønner og blåbær
4 store spsk blød gedeost
evt. 2 spsk yoghurt eller fløde
1 økologisk citron
100 g bælgede hestebønner (kan erstattes af edamamebønner som købes frosne i supermarkedet)
2 spsk olivenolie
1/2-1 spsk citronsaft
100 g blåbær
småbladet basilikum eller alm. basilikum
blåbær og bønner – et godt makkerpar
Hestebønnerne kan erstattes af edamamebønner, som også er friske (frosne) bønner.
Rør gedeosten med 1-2 tsk reven citronskal og evt. lidt yoghurt eller fløde. Smag til med citronskal, salt og peber.
Brug hestebønnerne rå (hestebønner behøver ikke at koges som andre bønner) – eller kog bønnerne 2-3 minutter og overhæld dem med koldt vand.
Rør olie og citronsaft sammen og smag til med salt og peber. Rør 1-2 spsk småbladet basilikum i dressingen og vend bønnerne i den.
Arrangér osten i fire små skåle og fordel bønner og blåbær på osten. Drys evt. med lidt mere basilikum.