fyldte løg a la Marokko
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in hovedretter
_____________________________________________________________________________________________________________________
8-12 løg afhængig af størrelsen (ca. 800 g)
fyld:
2 dl couscous
1 spsk spidskommenfrø
1 spsk olivenolie
1 dl rosiner
2 tsk kanel
lidt finthakket chili eller chilipulver
1 spsk reven citronskal
en håndfuld mynte
Sæt løgene med skræl i kogende vand og lad dem simre ca. 8 minutter. Pil dem og skær toppen af. Udhul forsigtigt løgene og hak indmaden.
Bring 3 dl vand i kog med et drys salt, couscous, spidskommen, olivenolie og rosiner. Lad det simre for svag varme 5 minutter og afkøl det lidt.
Rør kanel og chili efter smag i couscousen sammen med citronskal og hakket mynte. Smag til med salt.
Fyld de udhulede løg med couscous og sæt ”lågene” på. Giv det overskydende couscous til retten som tilbehør.
Sæt løgene i en bageform og hæld lidt kogende bouillon ved. Bag løgene i en 200 gader arm ovn ca. 20 minutter.
Servér fx en avocadosalat med bønner til samt en sesamsovs:
sesamsovs
1 dl tahin
2 fed hvidløg
citronsaft
tamari (naturligt gæret soja)
Rør tahinen med så meget vand, at den bliver cremeagtig. Varm den forsigtigt op i en gryde og smag til med presset hvidløg, citronsaft og tamari.
.
harissa
Den stærke marokkanske “pasta”, harissa, kan også serveres til løgene.
Du kan købe harissa i indvandrerbutikker – eller du kan selv lave den. Se opskriften her.