Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

lørdag

3

december 2022

0

KOMMENTARER

konfiterede porrer

Skrevet af , Posted in festmad, forretter, julemad

.

confiterede porrer er en lækker forret

Måske kender du begrebet confitering fra fugle som and, gås eller kylling. Confitering er en fransk tilberedningsmetode, hvor kødet “syltes”. Dyrene (primært lårene) saltes og simrer derefter i timevis i deres eget fedt.

Metoden er dog på ingen måde forbeholdt dyr. Den langsomme simren i fedtstof kan faktisk lokke en masse smag ud af nogle grøntsager, her er det porrer.

Jeg har dog afkortet simretiden på grund af energipriserne. Desuden behøver grøntsager kun kort tilberedningstid, og jeg lover, at disse porrer er meget lækre, fulde af smag og meget møre – olivenoliemøre.

.

forskellige former for anretning

Du kan anrette porrerne som øverst i en porrecreme, eller du kan gøre som ovenfor: forsyne porrerne med en skefuld caviart og drysse med rosenpeber og en krydderurt. Og dryppe med olien, som porrerne har simret i.

.

confiterede porrer i egen creme med rosenpeber

(4 personer)

2-3 tykke porrer

6 fed hvidløg

2 laurbærblade

1 dl olivenolie

1 spsk knust rosenpeber

purløg

porrecreme:

det øverste grønne af porrerne

ca. 1½ dl havre-cremefraiche

citronsaft

salt, friskkværnet peber

1 spsk knust rosenpeber

purløg eller anden krydderurt

evt. sort caviart (tang”kaviar”) (fås i Dansk Supermarkeds butikker og i nogle COOP-butikker)

.

Rens porrerne meget omhyggeligt. Skær de øverste grønne stykker af og snit dem. Skær dér, hvor porren bliver fast.

Skær resten af porrerne i ca. 4 cm lange stykker. Du skal bruge 12 eller 16 stykker afhængig af længden.

Sæt porrestykkerne tæt sammen i en gryde og læg de snittede stykker ved siden af sammen med hvidløgene og laurbærbladene.

.

Hæld olien og en smule vand over.

Læg låg på gryden og lad porrerne simre i olien ca. 10 minutter.

Vend porrestykkerne (pas på de forbliver hele og ikke ”skrider”) og lad dem simre endnu ca. 10 minutter. Tjek om de er møre.

Lad porrerne afkøle i gryden.

Blend de snittede porrer, væden og hvidløgene. Rør dem i cremefraichen og smag godt til med citronsaft, salt og peber. Tilsæt en spsk friske timianblade.

Fordel porrecremen på fire tallerkner og sæt tre eller fire porrestykker tæt sammen i cremen.

Drys med fintklippet purløg og stødt rosenpeber.

Alternativt: undlad cremen og læg en spsk caviart på porrerne. Dryp med simrevæden.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.