chunky tomatsuppe
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
chunky tomatsuppe
__________________________________________________________________________________________________________________________________
2 skalotteløg
4 fed hvidløg
2-3 stilke bladselleri
4 spsk avocado- eller olivenolie
½ kg tomater (eller 1 dåse)
7-8 dl grøntsagsbouillon
2 spsk tomatpasta
1 spsk tørret basilikum
citronsaft
frisk basilikum
Hak de to slags løg. Skær bladselleri og tomater i terninger.
Svits løg og bladselleri i olien, til løgene er klare.
Tilsæt tomater og bouillon (+ væden hvis du bruger dåsetomater) samt tomatpasta og basilikum.
Læg låg på gryden og lad suppen simre ca. 10 minutter. Tilsæt om nødvendigt mere bouillon.
Smag til med salt, peber, sukker og citronsaft.
Servér suppen med lidt frisk basilikum.
variationer
Du kan tilsætte suppen lidt hakket frisk chili (eller tørret) – og du kan smage til med kanel og/eller reven ingefær.