Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

carpaccio af vandmelon m. vaniljedressing

Skrevet af , Posted in desserter, forretter

“salat” af vandmelon m. feta

vandmeloncarpaccio

Carpaccio er en italiensk ret, der består af tynde skiver grøntsager (eller kød, dog ikke på denne side).

De papirtynde grøntsager dryppes med en dressing og drysses ofte med parmesanost. Her har jeg valgt fetaost, som klæder vandmelon rigtig godt. Og så får retten ekstra “swung” med vaniljedressingen.

Carpaccio er en lækker forret – men denne udgave kan faktisk også bruges som dessert.

 

carpaccio af vandmelon

½ lille vandmelon

1 ½ dl smuldret plantefeta

frisk timian

1 limefrugt

dressing:

4 spsk olivenolie

2 spsk balsamico

2-3 spsk limesaft

1/2 stang vanilje

salt, friskkværnet peber, agavesirup

 

Skær vandmelonen i så tynde skiver som muligt. Stik 16 runde stykker ud med et glas med en diameter på ca. 6 cm.

Arrangér skiverne på 4 tallerkener. Drys ost og timian over og læg et lille stykke lime i midten.

Rør olie og limesaft sammen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i. Smag til med salt, peber og måske et nip sukker.

Dryp dressingen over carpaccioen lige inden serveringen.

 

tip

Denne carpaccio kan serveres enten som forret eller som en slags dessert.

Hvis du bruger den som forret, kan du med fordel drysse med lidt små sorte nicoise oliven. Du kan også skære vandmelonen i terninger og servere retten som salat.

 

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.