carpaccio af vandmelon m. vaniljedressing
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in desserter, forretter
“salat” af vandmelon m. feta
Carpaccio er en italiensk ret, der består af tynde skiver grøntsager (eller kød, dog ikke på denne side).
De papirtynde grøntsager dryppes med en dressing og drysses ofte med parmesanost. Her har jeg valgt fetaost, som klæder vandmelon rigtig godt. Og så får retten ekstra “swung” med vaniljedressingen.
Carpaccio er en lækker forret – men denne udgave kan faktisk også bruges som dessert.
carpaccio af vandmelon
½ lille vandmelon
1 ½ dl smuldret plantefeta
frisk timian
1 limefrugt
dressing:
4 spsk olivenolie
2 spsk balsamico
2-3 spsk limesaft
1/2 stang vanilje
salt, friskkværnet peber, agavesirup
Skær vandmelonen i så tynde skiver som muligt. Stik 16 runde stykker ud med et glas med en diameter på ca. 6 cm.
Arrangér skiverne på 4 tallerkener. Drys ost og timian over og læg et lille stykke lime i midten.
Rør olie og limesaft sammen. Skrab kornene ud af vaniljestangen og rør dem i. Smag til med salt, peber og måske et nip sukker.
Dryp dressingen over carpaccioen lige inden serveringen.
tip
Denne carpaccio kan serveres enten som forret eller som en slags dessert.
Hvis du bruger den som forret, kan du med fordel drysse med lidt små sorte nicoise oliven. Du kan også skære vandmelonen i terninger og servere retten som salat.