Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

24

maj 2017

2

KOMMENTARER

bolsjestribet salat med sennepsdressing og nøddedrys

Skrevet af , Posted in salater

.iii

når sundt ligner slik – salaten for dem, der vil snyde stakkels små børn

Mon ikke denne salat kan lokkes i børn, der nægter at spise grøntsager? Det ville selvfølgelig være både snyd og synd for de små kræsne. For det her ER jo ikke store søde bismarcksklumper. Det ligner bare. Men det er den rene og skære sundhed.

Faktisk kan jeg ikke selv lide rå (rød)beder. Så hvis du har det på samme måde, skal du koge rødderne, før du laver salaten. Det har bare den bagdel, at de flotte røde striber falmer temmelig meget. Det samme gælder, hvis de stribede beder ligger lang tid i en dressing.

.

sunde “bolsjer”

De store klumper bolsje-beder her er en noget sundere salat end den salat af grønne blade, tomater og agurker, som mange anser for en sund salat. Bevares, den smager fint, men megen sundhed er der ikke i den. Her er til gengæld en salat med “gods” i.

.

svenske “betor”

Her er flere slags beder og rødder fundet på et marked i Sverige: bolsje-beder, gule beder, røde og orange gulerødder. Og de kan alle sammen anvendes i denne salat.

.

blandede “bolsjer”

I denne blanding er der to slags beder, glaskål og gulerødder. Forskellige krydderurter sætter prikken over i’et.

.

rødder der rykker

.

drys med dukkah

Nøddedrysset fra Mellemøsten, dukkah, giver ekstra velsmag og knas til salaten.

bolsjestribet salat med sennepsdressing og nøddedrys

400 g bolsje-beder, evt. også gule og røde (rød)beder

evt. + lidt glaskål

evt. + lidt gulerødder

persille, dild, mynte, tallerkensmækker

4 spsk dukkah (nøddedrys)

dressing:

4 spsk olivenolie

1 økologisk limefrugt

1/2-1 spsk dijonsennep

ca. 1 spsk agavesirup

salt, friskkværnet peber

 

Skræl bederne og evt. andre valgte grøntsager som glaskål og gulerødder og skær dem i små terninger eller skiver.

Hvis du ikke bryder dig om rå rødbeder så damp terningerne i lidt vand 6-8 minutter.

Rør rør olien sammen med 2 spsk limesaft og 1-2 tsk reven skal af limefrugten. Smag til med sennep, sirup, evt. mere limesaft samt salt og peber.

Hæld dressingen over bolsje-bederne – eller en blanding af grøntsager – og vend rundt.

Drys med de valgte urter og dukkah.

.

dukkah

Det er en god idé altid at have en portion dukkah stående. Det er dejligt drys på både salater og supper.

.

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. Anni Bertelsen

Skriv et svar til Kirsten Skaarup Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.