Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

2

august 2021

2

KOMMENTARER

blomme- eller nektarintærte med havrebund (glutenfri)

Skrevet af , Posted in desserter

.

i dag gir´jeg kage!

Det er alt for sjældent, at jeg forkæler mine læsere med kage. Men i dag skal det være!

Blommerne kommer snart, og denne tærte er perfekt med blommer. Da jeg lavede den, var der imidlertid kun nektariner, og de er også fine i kagen.

Mange kan høste både ferskner og figner i egen have, og de to frugter kan også sagtens bruges i stedet for nektariner eller blommer.

Grunden til at jeg så sjældent diverterer med kager eller desserter, er den simple, at jeg ikke er god til det søde køkken. Og det spiller sikkert også en rolle, at jeg ikke selv er nogen stor kagespiser.

.

vælg evt. en anden tærtebund

Jeg bestemte mig for at lave en glutenfri tærtebund, kun med havre. Men skal jeg være helt ærlig, blev den lige lovlig klidmoster-agtig. Det vil sige, at den er mere bastant end sprød.

Vil du vælge en anden bund til tærten, kan jeg foreslå filodej. Du kan se her, hvordan du bruger filodejen.

Du kan også vælge en sprød tærtebund som du finder her.

I øvrigt ligger der utallige opskrifter på variationer af tærtedej på bloggen. Søg i spalten th. under “Søg efter opskrift her”. Søg på “tærte” eller “glutenfri tærte”.

.

med flødeskum og blomster

Pynt gerne tærten med spiselige blomster. Jeg har brugt hyldeblomster, men de er afblomstret nu. Finder du ingen blomster, så drys med flormelis.

Pisket havrefløde eller anden fløde sætter prikken over i’et.

.

med kirsebær på toppen

Da jeg bagte tærten, var mine vilde kirsebær netop plukkemodne, så der kom et par håndfulde af dem på tærten også, efter at den var bagt.

.

blomme- eller nektarintærte med havrebund

(4-5 personer)

bund:

50 g havregryn, evt. glutenfrie

50 g havremel, evt. glutenfrit

2 spsk nøddesmør, plantesmør eller lign.

plantefløde

fyld:

600 g blommer, nektariner eller ferskner

5 spsk ahornsirup eller lign.

1-2 spsk reven ingefær

1 økologisk citron

2 spsk maizena

2 spsk olivenolie

rørsukker

 

Bland havregryn og mel med det valgte fedtstof og kom så meget fløde i, at du kan samle dejen med fingrene.

Rul dejen ud så godt som muligt. Du kan ikke rulle den tyndt ud, så læg dejen i en bageform foret med bagepapir og pres dejen ud i formen og lidt op ad síderne. Brug fingrene og sørg for at dejen bliver helt jævnt fordelt.

Forbag dejen i en 200 grader varm ovn 8 minutter.

Del den valgte frugt og fjern stenene.

Tag knap halvdelen fra og hak resten.

Kom den hakkede frugt i en gryde med sirup, reven ingefær efter smag, ca. 1 spsk reven citronskal og 1 spsk citronsaft.

Lad frugten simre nogle minutter og jævn den med maizenamelet rørt ud i lidt vand.

Smag til med sirup, ingefær og citron.

Skær resten af frugten i skiver.

Fordel frugtmosen på den forbagte bund og læg skiverne ovenpå i et taglagt mønster.

.

Dryp med olien og drys med rørsukker efter behag.

Bag tærten færdig, 25-30 minutter i en 190 grader varm ovn.

Servér gerne pisket havre- eller sojafløde til.

.

.

Print Friendly, PDF & Email
Share

2 Kommentarer

  1. elisabeth Thomsen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.