bagte bolsjebeder m. peberrodsmayo og radisespirer
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter
bagte bolsjebeder m. peberrodsmayo og radisespirer
4 mellemstore stribede beder (eller almindelige røde)
6 spsk mayonnaise
reven peberrod (eller sennep)
citron
radisespirer eller karse
Rødbeder skal bage temmelig længe i ovnen, så det er praktisk og energibesparende at bage rødbederne samme dag, man bager brød eller postej.
Valnødderugbrød er lækkert som tilbehør til rødbederne, så lav evt. begge dele i ovnen samtidig.
Hvis du skrubber rødbederne helt rene, kan du spise skallen med. Den smager skønt!
Sæt rødbederne på en bageplade. Hvis du bager dem sammen med rugbrødet, så sæt dem i ovnen, når temperaturen er sænket til 160 grader. Bag rødbederne 40-50 minutter afhængig af størrelsen.
Smag mayonnaisen til med salt, peber, reven peberrod eller sennep og citronsaft. Du kan evt. røre lidt fløde i mayonnaisen – eller yoghurt.
Servér rødbederne med dippet og drys med friske grønne spirer.
Giv også gerne ristet rugbrød til.