Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

auberginekaviar

Skrevet af , Posted in forretter, frokostretter

auberginekaviar

1 stor aubergine

olivenolie

1 spsk hakket skalotteløg

3 fed hvidløg

1-2 tsk spidskommen

citronsaft

evt. 1 tomat

½ granatæble

mynte

 

Skær auberginen i små terninger og steg dem bløde og let brændte i lidt olie på en godt varm pande.

Eller bag auberginen i ovnen. Prik den i så fald med en gaffel og læg den i en 180 grader varm ovn ca. 30 minutter (fx hvis du alligvel har ovnen tændt).

Kom auberginekødet i køkkenmaskinen og mos det sammen med løg og hvidløg.

Rør lidt olivenolie i og smag til med spidskommen, salt, peber og citronsaft.

Skær tomaten i små terninger (fjern kernerne) og rør dem i.

Tag kernerne ud af granatæblet og servér kaviaren med kernerne på toppen og lidt frisk mynte.

 

tip

Man kan lave auberginekaviar på mange måder. Du kan tilsætte lidt finthakket peberfrugt i stedet for tomat og/eller hakkede valnødder – og kan også smage til med frisk hakket eller tørret chili.

 

Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.