auberginekaviar
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in forretter, frokostretter
auberginekaviar
1 stor aubergine
olivenolie
1 spsk hakket skalotteløg
3 fed hvidløg
1-2 tsk spidskommen
citronsaft
evt. 1 tomat
½ granatæble
mynte
Skær auberginen i små terninger og steg dem bløde og let brændte i lidt olie på en godt varm pande.
Eller bag auberginen i ovnen. Prik den i så fald med en gaffel og læg den i en 180 grader varm ovn ca. 30 minutter (fx hvis du alligvel har ovnen tændt).
Kom auberginekødet i køkkenmaskinen og mos det sammen med løg og hvidløg.
Rør lidt olivenolie i og smag til med spidskommen, salt, peber og citronsaft.
Skær tomaten i små terninger (fjern kernerne) og rør dem i.
Tag kernerne ud af granatæblet og servér kaviaren med kernerne på toppen og lidt frisk mynte.
tip
Man kan lave auberginekaviar på mange måder. Du kan tilsætte lidt finthakket peberfrugt i stedet for tomat og/eller hakkede valnødder – og kan også smage til med frisk hakket eller tørret chili.