ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in supper
.
sommerens skønneste suppe
ærtesuppe med pærer, ingefær og kardemomme
4 spsk ingefær snittet i fine strimler
olivenolie
50 g skalotteløg
5-6 kardemommekapsler
2 pærer
200 g bælgede ærter, evt. frosne
ca. 8 dl grøntsagsbouillon (vand og Herbamarepasta)
citronsaft
evt. lidt plantefløde
et par myntestilke
.
Svits ingefærstrimlerne gyldne i 1/2 spsk olie og sæt dem til side.
Tag frøene ud af kardemommekapslerne og stød dem i en morter.
Hak løgene og svits dem i 2 spsk olie sammen med kardemommen.
Skær pærerne i terninger og kom dem i gryden sammen med ærterne (gem 4 spsk) og bouillon. Læg låg på gryden og kog suppen 10 minutter.
Purér suppen i blenderen og smag den til med salt, peber og citronsaft. Du kan også tilsætte lidt reven ingefær.
Servér suppen portionsvis. Sæt evt. 1 spsk fløde i hver portion og læg lidt af den svitsede ingefær på toppen sammen med de rå ærter.
Læg mynteblade på og servér.