æblesalat m cashewkerner og koriander
Skrevet af Kirsten Skaarup, Posted in salater
uhmmm … æbler som salat
Æbler gnaskes og nydes ofte som et mellemmåltid. Eller de anvendes i en æblekage eller anden dessert. Det er ikke så ofte, vi bruger æbler i “rigtig” mad, men her er et bud på en salat med æbler.
æblesalat med cashewkerner og koriander
4 store, søde æbler
1 stor gulerod, gerne rød
50 g cashewkerner
1 spsk sesamolie
4 spsk klippet purløg
4 spsk hakket koriander
ingefærdressing:
4 spsk sesamolie
2 spsk limesaft
ahornsirup
1-2 spsk reven ingefær
Skær æblerne i tynde både og vend dem straks i limesaft. Læg dem i et pænt mønster på et fad.
Riv guleroden i tynde strimler og drys dem på.
Rist cashewkernerne gyldne i lidt olie og læg dem på salaten.
Drys med krydderurterne.
Rør dressingen sammen og smag godt til med salt, peber, ingefær og ahornsirup. Dryp dressingen på salaten.
Uhmmm den æblesalat lyder godt, syrlig og sødt sammen og så plus krydderurter. Vi har en del æbler, så er begyndt at bruge nedfaldsæblerne i spidskålssalat. Var til noget øko-fællesspisning i går, hvor vi foruden (and) en masse dejlig salat også fik en porretærte med halverede cherrytomater i og boghvede på. Æggemassen var ret fast, troede den var lavet med cashewnødder, men det var æg og yoghurt.
Tak for endnu god inspiration !
Vh Dorit
Kære Dorit,
Jeg håber, du får brugt mange af dine æbler til denne salat, men faktisk kan æbler bruges i mange slags salater, og som du skriver også i en spidskålssalat.
Tak for beskrivelsen af tærten. Den lyder rigtig lækker! Den er helt sikkert værd at kopiere.
Kh Kirsten