kirstenskaarup.dk

fredag

22

april 2016

0

KOMMENTARER

za’atar – sesam- og urtedrys

Skrevet af , Posted in tilbehør

en duft og smag af Orienten

zaatar.2

Za’atar er et drys, der giver ekstra pift til salater og supper. Det kan også drysses på hummus eller yoghurt, og det kan bages med i brød.

Drysset består af tørrede krydderurter efter smag. Oprindeligt var det timian eller oregano, men man finder også za’atar med basilikum og/eller merian. Desuden er der sesamfrø og det mellemøstlige krydderi sumac i drysset. Spidskommen og fennikel tilsættes også ofte. Du kan altså fremstille din egen za’atar efter smag og behag.

Stort set hver familie i Mellemøsten og Centralasien har deres egen opskrift, der ofte holdes hemmelig og vogtes som den hellige gral!

Hvis du ikke kan finde det let syrlige krydderi, sumac, så tilsæt lidt reven citronskal eller rist 2 spsk frisk citrontimian med sammen med frøene.

 

za’atar

2 spsk sesamfrø

1 spsk spidskommenfrø

2 spsk tørret oregano og/eller timian

1/2 spsk sumac

salt, peber

 

zaatar.1

Rist sesamfrø og spidskommenfrø på en tør pande.

Stød den eller de valgte krydderurter og sumac i en morter.

Bland alle ingredienserne og smag godt til med salt og peber.

Opbevar drysset i et lufttæt glas.

 

zaatar

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *