Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

mandag

26

august 2013

0

KOMMENTARER

vietnamesiske pandekager med svampefyld

Skrevet af , Posted in hovedretter

vietnamesiske pandekager med svampefyld

 

______________________________________________________________________________________________________________________________________________

pandekager:

1 lille dåse tyk kokosmælk (l,65 dl)

60-70 g rismel

30 g hvedemel

1 tsk salt

2 tsk gurkemeje

evt. 1 æg

 

svampefyld:

4 forårsløg

4 fed hvidløg

½-1 chili

4 spsk olivenolie

250 g blandede svampe (champignon, stråsvampe, shiitake og/eller østershatte, evt. vilde svampe)

2 spsk citronsaft

200 g broccoli

100 g bønnespirer

1 bdt koriander

1 bdt purløg

 

Pisk alle ingredienserne sammen til pandekagedejen. Du kan evt. udelade ægget. Lad dejen hvile en halv times tid.

Vurdér konsistensen. Måske skal der tilsættes 3-4 spsk vand, måske lidt mere rismel. Dejen skal være ret tynd.

Bag 6-8 pandekager med en diameter på ca. 15 cm af dejen. Hold pandekagerne varme – eller varm dem op i ovnen, hvis du har bagt dem i forvejen.

Lav fyldet: snit forårsløg og hvidløg. Hak chilien fint (fjern kernerne).

Skær svampene i kvarte eller i strimler. Del broccolien i små buketter. Skær stokken i terninger.

Hæld kogende vand over bønnespirerne. Der har været tilfælde af salmonella i bønnespirer. Derfor er det klogt at komme dem i kogende vand et øjeblik.

Varm olien op og svits løg og chili et par minutter. Tilsæt svampene og citronsaften og svits svampene ved rask varme et par minutter.

Tilsæt broccolien og svits endnu et minut.

Vend bønnespirerne i grøntsagerne og lad det hele blive varmt.

Snit koriander og purløg og vend dem i fyldet. Smag godt til med salt og peber.

Fold pandekagerne sammen om fyldet. Servér overskydende fyld i en skål for sig.

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

 

 

vegetaropskrift, vegetarret, veganerret, veganeropskrift, kødfri ret

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.