kirstenskaarup.dk

lørdag

5

december 2015

4

KOMMENTARER

pandekager, fyldte og gratinerede

Skrevet af , Posted in hovedretter

7. december 2015

 

nissepige

Juhuuuu …

Dagens gode nyhed: danskerne spiser mindre kød. Faktisk 9 kg mindre pr. person pr. år.

 

Øv, øv øv …

Dagens dårlige nyhed: danskerne er stadig en af verdens mest kødspisende nationer. Vores forhold til kød er nøjagtig lige så fundamentalistisk som amerikanernes forhold til våben.

 

 


 

5. december 2015

 

pandekager med fyld
pandekager-gratinerede.3

Disse fyldte pandekager er tænkt som en del af julens festlige retter. De kan spises som hovedret eller som frokostret. Og så kan både pandekager og fyld laves i god tid, evt. dagen før de skal serveres.

En grønkålssalat med søde kartofler passer til pandekagerne.

Du kan bage pandekagerne enten vegetariske, veganske og/eller glutenfri, se under tip nedenfor.

 

pandekager-gratinerede

fyldte, gratinerede pandekager

pandekagedej:

125 g hvedemel

50 g fuldkornshvedemel

3 1/2 dl mælk eller plantemælk

1 tsk salt

3 æg

kokos- eller olivenolie til stegning

fyld:

100 g løg

4 fed hvidløg

2 spsk kokos- eller olivenolie

250 g champignon

2 spsk lime- eller citronsaft

300 g blomkål eller broccoli

2 spsk frisk oregano (eller 1/2 spsk tørret)

1 spsk frisk timian (eller 2 tsk tørret)

et nip tørrede chiliflager

300 g squash eller græskar

2 dl sojafløde eller anden fløde

evt. maizenamel

evt. 100 g tør ost

 

Pisk de to slags mel og saltet ud i mælken. Pisk æggene i et ad gangen. Lad pandekagedejen hvile, mens du laver fyldet.

Hak løg og hvidløg og svits dem i olien, til løgene er klare. Skær champignonerne i skiver og svits dem et par minutter. Tilsæt citrussaften.

Del blomkål eller broccoli i meget små buketter. Skær stokken i små terninger. Kom kålen, krydderurterne og chilien på panden og svits et par minutter.

Skær squashen i små terninger og svits dem med et par minutter.

Hæld fløden på panden og bring den i kog. Hvis væden er for tynd, så jævn den med 1 spsk maizenamel rørt ud i lidt vand.

Smag fyldet til med salt, peber, citrussaft og chili.

Vurdér konsistensen af pandekagedejen. Den skal være temmelig flydende. Er den for tyk, så tilsæt lidt vand.

Bag ca. 8 store pandekager af dejen.

Pandekager og fyld kan laves i god tid, før retten skal serveres, evt. dagen før.

Rul fyldet ind i pandekagerne og læg dem i et lavt, ovnfast fad. Drys evt. med lidt ost og sæt fadet i en 200 grader varm ovn 15-20 minutter.

Servér fx en grønkålssalat med søde kartofler og granatæble til pandekagerne.

pandekager-gratinerede.2

tip

Du kan bage veganske og glutenfri pandekager, hvis du bruger opskriften her.

 

grønkålssalat med misodressing

grønkålssalat-m-miso

Servér fx en grønkålssalat til pandekagerne.

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

  1. GItte Jensen
  2. Ulla

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *