kirstenskaarup.dk

mandag

6

oktober 2014

0

KOMMENTARER

tomat/løgtærte på en bund af quinoa

Skrevet af , Posted in hovedretter

tomatløgtærte.btomatløgtærte.4tomatløgtærte.btærte med bund af quinoa

tomatlc3b8gtc3a6rte-c

Tomat/løgtærten er bagt på en bund af det sunde og lækre frø, quinoa, fra Andesbjergene.

Læs mere om quinoa her.

tomater-i-terrin

tomatlc3b8gtc3a6rte-3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

tomattc3a6rte-1tomatlc3b8gtc3a6rte

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bund:

200 g rød eller sort quinoa

3 spsk kikærte- eller sojamel

ca. ½ dl sojafløde eller anden fløde

1 spsk tørret merian eller oregano

fyld:

150 g skalotteløg

olivenolie

3 æg

2 dl sojafløde eller anden fløde

en håndfuld frisk basilikum

300 g små tomater, gerne i forskellige farver

råsukker

evt. frisk timian

 

Læg quinoaen i vand et kvarters tid og skyl den. Kog frøene i dobbelt mængde vand og et drys salt 15-20 minutter. Se efter at quinoaen ikke koger tør. Afkøl frøene.

Rør melet i fløden og rør det godt sammen med quinoaen. Tilsæt krydderurten og smag til med salt og peber.

Bred quinoaen ud i en tærteform beklædt med bagepapir.

Skær skalotteløgene i kvarte og læg dem på quinoaen. Dryp med lidt olivenolie og drys lidt sukker og salt på.

tomatlc3b8gtc3a6rte-5

Sæt formen i en 200 grader varm ovn 10 minutter.

Pisk æggene sammen med fløden og tilsæt basilikum samt et drys salt og peber. Hæld æggemassen i formen.

Del tomaterne og sæt dem tæt sammen i tærten. Drys tomaterne med lidt sukker og salt.

Sæt tærten i ovnen endnu 30-40 minutter eller til overfladen er let gylden.

Drys evt. med frisk timian.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *