kirstenskaarup.dk

onsdag

21

august 2013

4

KOMMENTARER

texas pilaff

Skrevet af , Posted in hovedretter

cowboymad med chili

I denne ret er masser af gode, letfordøjelige proteiner fra linser, bønner, majs og ris.

Og så er der styrke fra chilierne og mildhed fra avocadoen.

 

chilier.friske

chili.tørrede


texas pilaff

2 dl linser

2 dl brune ris

100 g rødløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

1 stor rød peberfrugt

400 g tomater

1 dl tomatpuré

1-2 chili efter smag

2 dl kogte kidneybønner (evt. fra dåse)

3 dl majskerner (fx frosne)

citronsaft

1 avocado

sorte oliven

persille eller koriander

 

Kom linser og ris i 5 dl vand og kog dem ca. 30 minutter. Hold øje med, at vandet ikke koger væk.

Hak løg, hvidløg og chili (fjern kernerne) og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær peberfrugten (fjern kerner og frøstol) og tomaterne (fjern kernerne) i terninger.

Kom dem på panden med løgene. Tilsæt også tomatpuré,  kidneybønner og majs.

Lad det hele blive gennemvarmt og smag til med salt, chili og citronsaft.

Vend linser og bønner i og servér retten med skiver af avocado og et par oliven på toppen.

Drys med hakket persille eller koriander.

 

tip

Du kan bruge friske eller tørrede chilier.

Om vinteren kan du bruge 1 dåse hakkede tomater i stedet for friske tomater og tomatpuré.

 

forskellige medlemmer af familien capsium

chilier sort baggr


Her er et lille udvalg af tørrede chilier,

som jeg har haft med hjem fra Mexiko, Indien og Sydfrankrig.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

4 Kommentarer

  1. Wanda
  2. Lone Kamper

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *