kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

2

KOMMENTARER

tærte m skalotteløg og gedeost

Skrevet af , Posted in hovedretter

tærte med løg og ost

tærte m skalotteløg og gedeost

tærtebund:

100 g blødt smør eller jordnøddesmør

100 g sigtet speltmel

ca. 100 g hvedemel

½ dl vand

fyld:

400 g skalotteløg

2 spsk olivenolie

1 dl balsamico

½ dl råsukker

150 g gedeost i rulle eller vegansk ost

4 hele hvidløg delt i fed

frisk timian

 

Lav tærtebunden: ælt hurtigt ingredienserne sammen med et lille drys salt. Lad evt. dejen stå koldt et kvarters tid.

Del skalotteløgene i halve eller kvarte, hvis de ikke er meget små. Læg dem i en bageform og vend dem i lidt olivenolie.

Sæt løgene i en kold ovn og tænd ved 190 grader.

Kog balsamicoen ind med sukkeret, indtil det tykner.


 

Rul ud og læg den i en tærteform. Prik dejen med en gaffel. Sæt formen i ovnen, når den har nået de 190 grader.

Forbag tærtebunden ca. 8 minutter. Tag begge forme ud af ovnen.

Du kan tilberede tærten hertil dagen i forvejen.

Skær gedeosten i skiver og læg halvdelen på tærtebunden. Fordel skalotteløgene og hvidløgsfeddene på tærten. Dryp balsamicoen på.

Bag tærten færdig, endnu ca. 10 minutter.

Læg resten af osteskiverne på den bagte tærte. Drys med frisk timian og servér tærten sraks, gerne med et par salater.

 

variation

Du kan bage tærten i små portionsforme – og evt. servere dem som frokostret.

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. Wanda

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *