kirstenskaarup.dk

onsdag

26

juni 2013

0

KOMMENTARER

svampe/porretærte

Skrevet af , Posted in hovedretter

tærtebund med spelt
200 g speltmel (eller alm. hvedemel)
100 g blødt smør
1/2 dl fløde eller sojamælk
ca. 4 spsk koldt vand


Denne dej er lidt vanskelig at rulle ud i ét stykke. Til gengæld er det min foretrukne tærtebund. Lækker og sprød.
Ælt alle ingredienserne sammen og rul dejen bedst muligt ud. Klem mindre stykker dej sammen i formen til en sammenhængende bund.
Sæt tærtebunden i en 200 grader varm ovn og forbag den 8-10 minutter.


fyld
600 g rensede porrer
4 spsk olivenolie
250 g svampe
2 tsk tørret timian
2 tsk tørret basilikum
3 æg
2 dl piskefløde eller sojamælk


Skær porrerne i strimler og svits dem i olien, til de er bløde. Skær svampene i strimler eller skiver og svits begge dele ved rask varme nogle minutter. Tilsæt krydderurter samt lidt salt og peber og måske et nip sukker.
Læg grøntsagerne i den forbagte tærtebund. Pisk æg og fløde eller sojamælk sammen og tilsæt lidt salt. Hæld æggemassen over grøntsagerne og bag tærten færdig i en 200 grader varm ovn ca. 25 minutter.
Servér en salat til tærten.

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *