kirstenskaarup.dk

tirsdag

25

juni 2013

0

KOMMENTARER

svampecreme

Skrevet af , Posted in frokostretter

svampecreme

______________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Denne svampecreme er fin som pålæg på rugbrød. Den kan også bruges som dip til rå grøntsager – eller som “sovs” til pasta.

 

en lille håndfuld tørrede Karl Johansvampe

50 g løg

2 fed hvidløg

250 g svampe: rørhatte, bøgehatte, østershatte, champignon – eller hvad du har)

2 spsk olivenolie

1 spsk balsamico

½ dl mandler

1 spsk ristet sesamolie

limesaft

tamari


Læg svampene i blød et par timer.

Hak løg og hvidløg samt udblødte og friske svampe.

Svits alle ingredienserne i olie ved rask varme. Tilsæt balsamicoen og lad den koge ind. Drys med lidt salt og peber og fjern panden fra varmen.

Purér svampene, fx med en stavblender. Hak mandlerne fint, kør dem fx gennem en persillehakker. Rør dem godt sammen med svampecremen og smag til med sesamolie, lidt limesaft samt tamari.


tip

Den ristede sesamolie giver en let røget smag. Hvis du ikke bryder dig om den, så udelad olien.



Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *