Kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

surdejsboller

Skrevet af , Posted in brød

surdejsboller 

 

_________________________________________________________________________________________________________________________________________________

første dag:

ca. 80 g surdej

½ l lunkent vand

½ spsk salt

1/2 spsk råsukker

100 g rugmel (kan byttes ud med spelt- eller hvedemel)

350 g hvedemel

 

næste dag:

1 dl lunkent vand

ca. 250 g hvedemel

100 g havregryn 

evt. 1 tsk gær

 

Rør surdejen ud i det lunkne vand og tilsæt salt og sukker.

Rør rugmelet i og derefter de 350 g hvedemel. Rør dejen godt sammen.

Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt dejen et lunt sted mindst 8 timer – gerne til næste dag.

Tilsæt 1 dl lunkent vand, de sidste 250 g hvedemel og havregrynene. Rør dejen med dejkrogene 5-10 minutter.

Hvis du ønsker at dejen skal hæve lidt mere, kan du til vandet tilsætte 1 tsk gær. Dæk skålen og lad dejen hæve endnu et par timer.

Vurdér dejen: den skal have konsistens som tyk havregrød, men den skal ikke kunne æltes. Måske må der tilsættes lidt mere hvedemel.

Læg bollerne på en bageplade med bagepapir: tag dejen med en ske og en spatel. Denne portion giver ca. 9 temmelig store boller (burgerboller).



Form bollerne pænt runde med en kniv dyppet i vand.

Sæt bollerne i en 180 grader varm ovn og bag dem 10 minutter.

Skru op til 220 grader og bag bollerne endnu 15-20 minutter.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Email this to someone
email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.