kirstenskaarup.dk

tirsdag

27

august 2013

0

KOMMENTARER

squashi – grøntsagssushi

Skrevet af , Posted in frokostretter

squashi – grøntsagssushi

squashi.3

__________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

ris og eddike må der til

Disse grøntsags”sushi” er lavet med tynde skiver af squash og gulerod i stedet for tang.

For at komme så tæt på japanske sushi som muligt, er det nødvendigt at bruge de originale sushiris – og at vende risene i en sur-sød eddike efter kogningen.

.

ris sushi

riseddike

______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

.

Jeg kalder de små risfyldte ruller for squashi, fordi de er et alternativ til sushi med tang.

Det kræver en lille smule fingerfærdighed og tid at få rullerne samlet pænt.

.

5 g tørrede svampe

2 spsk tamari (soja)

100 g sushiris

1½ dl vand

½ dl riseddike

2 spsk råsukker

½ tsk salt

1 lang, tyk squash

1 lang, tyk gulerod

1 stængel bladselleri

1 avocado

evt. 2 grønne asparges

marineret ingefær (fås i orientalske butikker)

purløg

evt. tangkaviar (fås i Føtex eller Bilka)

evt. sesamfrø

.

Sæt svampene i blød i 2 spsk soja og 2 spsk vand en times tid.

Kog risen efter anvisningen på pakken. Opløs sukkeret i eddiken og tilsæt salt. Smag til.

Når risen er kogt og alt vandet er fordampet, vendes eddiken godt rundt i risene. Lad risene afkøle.

Skær meget tynde skiver på langs ad squashen og guleroden. Det er nødvendigt at bruge et mandolinjern for at få skiverne tynde nok.

Skær bladsellerien i små pinde og skær avocadoen i små stykker. Skær de grønne asparges i stykker på højde med squash og gulerod.

Læg et par teskefulde ris i den ene ende af grøntsagsstrimlerne. Læg lidt bladselleri, avocado eller asparges og ingefær på. Veksel med fyldet i de to typer ruller.

Rul forsigtigt rullen sammen og bind en stængel purløg omkring. Fortsæt sådan til du har rullet det ønskede antal ”squashi”.

Sæt evt. en teskefuld tangkaviar på toppen af nogle af rullerne, og drys evt. med sesamfrø.

Servér overskydende ris og fyld til separat.

.

dips

Servér en eller to dip til squashiene. Se opskrifter her.

.smushi.3

.

squashi

_____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *