kirstenskaarup.dk

torsdag

9

oktober 2014

6

KOMMENTARER

squash/ærtesuppe m ingefærfløde

Skrevet af , Posted in supper

en kølig sommersuppe
squashsuppe-m-ingefc3a6rflc3b8de

squash/ærtesuppe m ingefærfløde

150 g løg

4 spsk olivenolie

200 g kartofler

8-9 dl grøntsagsbouillon

300 g squash

100 g bælgede ærter

ca. 1½ dl sojafløde til piskning eller anden fløde

2-3 spsk citronsaft

1-2 spsk reven ingefær

 

ærter i sigte

sri-lanka-ingefær-1

Hak løgene og svits dem i olien, til de er bløde.

Skær kartoflerne i terninger og kom dem i gryden. Hæld bouillonen ved og kog suppen 5 minutter.

Høvl et par tynde skiver af den grønne skal på en af squashene. Skær dem i millimetertynde strimler og læg dem i isvand. Sæt dem til side.

Skær squashene i terninger og kom dem i gryden sammen med ærterne (gem 3 spsk ærter til pynt). Kog suppen endnu 5 minutter.

Lad suppen afkøle lidt og purér den i blenderen. Tilsæt 1 dl fløde og evt. mere væde, hvis du ønsker suppen tyndere.

Smag til med citronsaft, salt og peber.

Pisk den sidste halve dl fløde stiv og smag flødeskummet til med reven ingefær, salt og peber.

Servér suppen i fire tallerkener eller skåle. Sæt ingefærfløden på suppen med en ske. Afdryp de rå squashstrimler og pynt suppen med dem og resten af ærterne.

Suppen kan nydes varm eller kold.

squashsuppe-m-c3a6rter-2-3

 

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

6 Kommentarer

  1. Rikke Petersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *