kirstenskaarup.dk

torsdag

11

juli 2013

0

KOMMENTARER

spidskålssalat med gulerod og ristet sesamdressing

Skrevet af , Posted in salater

__________________________________________________________________________________________________________________________________________

Jeg vil gerne præsentere en af de første danske spidskål. Spidskål hører til mine allerstørste livretter. Den er sprød og har en lækker smag. Hvis du svitser den, så giv den kun nogle få minutter på panden. Spidskål holder af et godt vrid med peberkværnen, og så optræder den gerne sammen med svampe, lige nu fx kantareller. Men allerbedst er den nye spidskål egentlig rå i en salat.


spidskålssalat med gulerod og røget dressing

Snit ca. 1/2 l spidskål papirtyndt.

Høvl papirtynde strimler af 2-3 gulerødder med tyndskrælleren. Læg dem i vand til de krøller lidt sammen. Bland grøntsagerne.

Rør en dressing af 4 spsk sesamolie og 2 spsk citronsaft. Tilsæt 1-2 tsk ristet sesamolie. Smag til med salt, peber og ristet olie (købes i orientalske butikker). Hæld dressingen over salaten og vend rundt.

Drys med 1/2 dl ristede sesamfrø ( se under menu uge 1) og et par spsk timian eller mynteblade.


Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *