kirstenskaarup.dk

tirsdag

17

september 2013

2

KOMMENTARER

spidskålspaté

Skrevet af , Posted in hovedretter

sprød kål i pateen

spidskålspate.3

 

spidskål i sigte

spidskålspate.2

 

spidskålspatespidskålspaté

 

spidskålspaté

1 spiskålshoved (ca. 700 g renset vægt)

50 g valnødder

1 stort rødløg m. top eller 4 forårsløg

4 fed hvidløg

4 spsk olivenolie

3 æg

250 g hytteost

50 g rasp

1 spsk tørret timian

frisk timian

 

Tag bladene af spidskålen. Skær det inderste i kvarte. Kom kålen i kogende vand et par minutter, til bladene er bløde.

Afdryp  kålen. Tag de 2-3 største blade fra til at fore formen med. Fjern det nederste grove af ribberne.

Snit eller skær den resterende kål i terninger.

Hak valnødderne groft og rist dem gyldne på en tør pande. Hak løg og hvidløg og svits dem i olien.

Pisk æggene sammen og rør hytteosten i sammen med rasp og timian. Tilsæt et drys salt og friskkværnet peber.

Vend spidskål, løg og valnødder i æggeblandingen.

Smør en bageform med olie og læg de store kålblade i, så de går ud over formens sider.

Kom plantefarsen i formen og pres den godt sammen med en spatel.

Drys med lidt mere timian og læg evt. et par friske timianstilke på.

Bag pateen i en 190 grader varm ovn 50 minutter. Sluk for ovnen og lad pateen stå i ovnen endnu 10 minutter.

 

små spidskålspateer

spidskålspateer.små.1

Du kan også bage pateen i små portionsforme. De bages i så fald ca. 30 minutter, eller til de er gyldne på overfladen og faste at stikke i.

 

spidskålspateer.små

 

 

 

 

 

 

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

2 Kommentarer

  1. HRobert Andersen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *