kirstenskaarup.dk

søndag

2

august 2015

8

KOMMENTARER

spidskålssalat med fersken og dild

Skrevet af , Posted in salater

en super-skøn søndagssalat

spidskålssalat-m-fersken

Forleden besøgte jeg min fødeø, Falster. Jeg havde mine bange anelser hvad angik grøn mad. Da jeg endnu boede på øen, var det mest grønne, der kunne opdrives, toppe af sukkerroer.

Men som jeg nu har erfaret flere steder i provinsen, er der ved at ske noget på madfronten. Jeg havde sammen med brormand bestilt bord på Zarens Hus i Nykøbing og havde i forvejen sikret mig, at vi kunne få vegetarisk mad. Det var der ingen problemer med. Restauranten foreslog selleribøffer, og det er jo en god gammel kending, så det sagde vi ja tak til.

Det viste sig imidlertid, at restauranten havde en helt fantastisk god buffet med friske salater, kartofler i flere versioner og et par lækre sovse. Kun én af salaterne indeholdt en smule kød, så vi kunne blive mere end mætte af de virkelig gode salater. En af dem, jeg var mest vild med, er denne salat med spidskål, fersken og dild. Det er en superenkel sag, der smager super!

Zarens Hus er en af de ældste bygninger i Nykøbbing F. Det gamle bindingsværkshus stammer fra sidst i 1600-tallet. Huset har fået sit navn, fordi den russiske zar Peter den Store besøgte huset under den store nordiske krig i  begyndelsen af 1700-tallet.

 

den smukke restaurant i Zarens Hus

Zarens-hus

 foto: Hans Skaarup

.

spidskålssalat med fersken og dild

1 lille spidskålshoved

3-4 ferskner (kan erstattes af mandariner eller abrikoser)

1/2 bdt dild

dressing:

1 dl sojafløde eller anden fløde

1-2 spsk citronsaft

1 tsk dijonsennep

1/2 bdt dild

spidskålssalat-m-fersken.2

Snit spidskålen fint.

Del fersknerne, tag stenene ud og skær kødet i tynde både.

Bland spidskål og ferskner med 1/2 bdt klippet dild (ca. 1/2 dl).

Rør fløden til dressingen sammen med citronsaft og sennep. Smag til med salt, peber og måske et nip sukker.

Rør 1/2 bdt klippet i dressingen og hæld den over salaten.

Vend rundt og nyd den enkle salat.

 

tip

Du kan drysse salaten med ristede solsikkekerner.

 

spidskålssalat-m-fersken.1

 

Hvis du vil printe opskriften ud, så klik på save/share nedenfor. Her kan du trykke på “print friendly” og printe ud uden billederne.

.

Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

8 Kommentarer

  1. Merete
  2. Merete
  3. Merete
  4. Hanne Rohde Jensen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *