kirstenskaarup.dk

torsdag

22

august 2013

0

KOMMENTARER

spicy hummus

Skrevet af , Posted in frokostretter

hummus med varme krydderier

spicy hummus

1/2 l kogte kikærter, se evt. under: kogning af bønner

saft af 1 citron

ca. 1 dl olivenolie

2-3 fed hvidløg

1-2 chili efter smag

evt. spidskommen

evt. tahin


Purér kikærterne i blenderen med så meget vand, at blenderen kan køre. Nogle vil gerne have en meget finmalet hummus, andre foretrækker den grov.

Hvis du vil have din hummus meget fin og cremet, så tilsæt mere vand.

Hak chilierne fint. Fjern kernerne.

Kom pureen over i en skål og rør den med citronsaft, olivenolie, presset hvidløg, hakket chili samt salt og peber.

Smag til og vurdér konsistensen. Tilsæt om nødvendigt mere vand.

Du kan også komme mere olie i – det afhænger kun af dit forhold til kalorier.

Du kan yderligere smage hummusen til med spidskommen eller tahin.

Giv gerne citronbåde og oliven til hummus, drys evt. med hakket persille.


Print Friendly, PDF & Email
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *