Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

onsdag

14

august 2013

0

KOMMENTARER

spicy gulerodssuppe

Skrevet af , Posted in supper

spicy gulerodssuppe

______________________________________________________________________________________________________________________________________

50 g skalotteløg

4 fed hvidløg

½-1 chili efter smag

3 spsk olivenolie

300 g gulerødder

150 g kartofler

1 stilk bladselleri

6 dl grøntsagsbouillon

2 spsk jordnøddesmør

2 dl appelsinsaft

1 tsk gurkemeje

ca. 2 spsk tamari

citronsaft

1 bdt purløg


Snit løg, hvidløg og chili og svits dem i olien, til løgene er klare.

Skær gulerødder, kartofler og bladselleri i terninger. Kom dem i gryden sammen med bouillonen og kog suppen under låg ca. 10 minutter.

Blend suppen og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt evt. mere bouillon.

Tilsæt jordnøddesmør, appelsinsaft og gurkemeje. Bring suppen i kog og smag til med tamari og citronsaft.

Servér suppen portionsvis drysset med klippet purløg.


tip

Suppen kan tilsættes 1 dl gul quinoa, som koges med fra starten.


Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.