kirstenskaarup.dk

fredag

21

juni 2013

0

KOMMENTARER

spelt/havregrynsbrød

Skrevet af , Posted in brød

 

 

15 g gær

½ l lunkent vand

½ dl olivenolie

1 tsk sukker

2 tsk salt

300 g speltmel

100 g havregryn

150 g durummel

ca. 200 g alm. hvedemel


Rør gæren ud i det lunkne vand og tilsæt olie, sukker og salt.

Rør speltmel, havregryn og durummel i vandet en ad gangen.

Ælt dejen i køkkenmaskinen – eller brug elpiskerens dejkroge. Ælt ca. 5 minutter. Dæk skålen med husholdningsfilm og sæt den i

køleskabet til næste dag – evt. længere.

Ælt dejen igennem, når du vil bage brødet. Ælt så meget hvedemel i, at dejen bliver blank og elastisk. Lad dejen hæve et par timer.

Ælt dejen igen og form den til boller, brød eller flutes. Sæt brødene på en bageplade og pensl dem med vand.

Bag brødene i en 225 grader varm ovn 10 minutter.

Skru ned til 200 grader og bag brødene endnu ca. 15 minutter.


Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *