Kirstenskaarup.dk

plantebaseret mad med masser af smag

tirsdag

7

oktober 2014

0

KOMMENTARER

spansk tortilla m kartofler og rosenkål

Skrevet af , Posted in hovedretter

en spansk æggekage tortilla

Den klassiske spanske tortilla indeholder kun æg og kartofler, men jeg har også smuglet nogle rosenkål og et par peberfrugter med i denne version.

Tortillaen smager lige godt varm som kold.

 

spansk tortilla m kartofler og rosenkål

5 store æg

1 ½ dl sojafløde eller anden fløde

evt. chili

100 g løg, gerne skalotteløg

4 fed hvidløg

2 røde pebefrugter, ca. 300 g

250 g rosenkål

¾ kg kartofler

olie til formen

frisk krydderurt

 

Pisk æggene godt sammen med fløden og tilsæt et drys salt og peber. Tilsæt evt. også finthakket chili eller tørrede chiliflager efter smag.

Skær løgene i ringe og hvidløgene i skiver.

Hak peberfrugterne groft og snit rosenkålen.

Høvl kartoflerne meget tyndt på et mandolinjern.

Smør et lavt ovnfast fad med olie og bred halvdelen af kartoflerne ud i bunden. Drys med lidt salt og peber.

Læg løg, hvidløg, peberfrugter og rosenkål ovenpå. Drys med lidt salt og peber.

Hæld halvdelen af æggemassen over grøntsagerne.

Dæk med resten af kartoffelskiverne og hæld resten af æggemassen øverst.

Dæk fadet med folie og sæt det i en 180 grader varm ovn 30 minutter.

Fjern folien og bag tortillaen endnu ca. 20 minutter, eller til overfladen er gylden,

Drys gerne med en frisk krydderurt ved serveringen. Jeg har brugt mynte, men det kan også være basilikum, timian etc.

tortilla-2tortilla-1

 

Print Friendly, PDF & Email
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.