kirstenskaarup.dk

onsdag

26

juni 2013

0

KOMMENTARER

Sørens knækbrød

Skrevet af , Posted in tilbehør

Jeg kan desværre ikke prale af, at jeg har skabt dette lækre knækbrød, for jeg smagte det første gang hos den gode kok Søren Ørum i Restaurant “Ved Kæret” i Nordby på Samsø.
Jeg blev vild med knækbrødet og fik lov af bringe opksriften videre. Det er hermed gjort!
Knækbrødet er meget hurtigt og enkelt at bage.





1/2 dl hørfrø
1/2 dl sesamfrø
1/2 dl solsikkekerner
1/2 dl havregryn
1/2 tsk bagepulver
3-3 1/2 dl hvedemel
1/2 dl olie
1 dl vand
græskarkerner
reven emmentalerost (kan udelades)


Bland alle de tørre ingredienser sammen. Start med 3 dl mel. Tilsæt et drys salt og rør olie og vand i. Måske må der tilsættes lidt mere mel.
Dejen skal være så fast, at den kan rulles ud – evt. mellem to lag bagepapir.
Læg dejen på et stykke bagepapir på en bageplade. Rids passende stykker i dejen med en kniv. Drys med græskarkerner eller andre frø og/eller kerner samt evt. reven ost.
Bag knækbrødet i en 200 grader varm ovn ca. 20 minutter.
Lad knækbrødet afkøle på en bagerist, knæk det i stykker og opbevar knækbrødet i en lufttæt dåse.

Print Friendly
It's only fair to share...Share on FacebookShare on Google+Share on LinkedInPin on PinterestTweet about this on TwitterEmail this to someone
Share

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *